20-месечно бебе почина в Испания, след като беше ударено по

...
20-месечно бебе почина в Испания, след като беше ударено по
Коментари Харесай

20-месечно бебе почина, след като беше ударено от градушка в Северозападна Испания

20-месечно бебе умря в Испания, откакто беше ударено по главата от градушка, оповестяват международните организации. Около 50 други са получили пострадвания, вариращи от натъртвания до фрактури в резултат на 10-минутна стихия, която връхлетя региона на Каталуния във вторник вечерта.

Унищожени са покриви, скъсани са кабели има и изпочупени прозорци. Градушката е била с диаметър 10 см, заяви метеорологичната работа на Каталуния. Това е най-сериозната стихия в района от 2002 година, отбелязва Би Би Си.

Пожарникарите са получили повече от 40 сигнала за вреди, породени от бурята във вторник, най-вече от град Бисбал д`Емпорда.

„ Градушката падна единствено за 10 минути, само че това бяха 10 минути смут “, сподели съветникът Карме Вал пред локалното радио, съгласно организация AFP.

Президентът на Каталуния Пере Арагонес дефинира случая като „ покруса ”. Местните управляващи към този момент преиздадоха предизвестия за бурно време и заплаха от едра градушка в крайбрежната зона.

Необичайно горещото лято значи, че близкото Средиземно море е по-топло от нормално за това време на годината, което прави по-вероятни мощни тропически стихии.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР