20 май 1992 година ще остане завинаги като златна страница

...
20 май 1992 година ще остане завинаги като златна страница
Коментари Харесай

17 години по-късно – торнадото Стоичков бушува над Ла Манша

20 май 1992 година ще остане вечно като златна страница в историята на „ Барселона “ и България. Каталунците отпред с Христо Стоичков за първи път в историята си завоюваха Шампионската лига. На стадион „ Уембли “ с 1:0 над „ Сампдория “. Арената изригна като вулкан, когато Камата взе купата с огромните уши и седна на паравана на кралица Елизабет II.
На 1 февруари 2019 година торнадото Стоичков още веднъж забушува над Ла Манша. Този път вятърът бе напълно български. С Лондон – мястото на своя звезден момент като футболист, Камата започва интернационалния тур на своята автобиография „ Историята “, написана в съавторство с Владимир Памуков и издадена от „Софтпрес“.
„ Благодаря ви, че сте тук и бъдете сигурни в едно – няма да мръдна от мястото си, до момента в който не дам персонален подпис на всеки от вас “, сподели Стоичков от трибуната на зала „ Трокси “ в английската столица. Около 2000 души в един глас започнаха да скандират „ Ицо, Ицо “.

 10777234672_kbon2601
Най-много внимание Стоичков отдели по традиция на децата. Снима се, прегръща ги. Цялата академия „ ЦСКА Лондон “ пристигна да види най-великия български футболист. А с изключение на „ Историята “ на Камата му се наложи да подпише и доста топки – с пожелания всеки хлапак освен да го настигне, само че и да го задмине.
Водещите на шоуто Димитър Туджаров-Шкумбата и Ивелин Райчев се бяха подготвили с целия боеприпас най-известни родни шлагери и караха гостите да припяват паралелно с тях.

 10776932256_kbon2609

Както към този момент стана традиция, презентацията на „ Историята “ стигна късни доби. Охранителите в зала „ Трокси “ молеха Стоичков и армията му от фенове да изоставен в 23 ч – подобен е законът. „ Рилакс, рилакс “, отвръщаше Камата и продължаваше своята работа. И по този начин до среднощ.
Мисия Лондон завърши. Идва време за слънчева Барселона. В каталунската столица Стоичков стана международна звезда, а напълно скоро почитателите ще могат да се допрян още веднъж до българската „ Златна топка “. Третата спирка е 4 май и Чикаго. Шоуто продължава.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР