20-годишният Кристиян Бойков от Пловдив е задържаният хакер, който проверяват

...
20-годишният Кристиян Бойков от Пловдив е задържаният хакер, който проверяват
Коментари Харесай

Ето го пловдивчанинът Кристиян, задържан за хакването на НАП

20-годишният Кристиян Бойков от Пловдив е арестуваният хакер, който ревизират за удара против сървърите на Национална агенция за приходите. Младежът бе арестуван през вчерашния ден следобяд на работното си място, като Росен Бъчваров съобщи, че той се занимава с киберсигурност.
През 2017 година Кристиян демонстративно проби отбраната на уеб страницата на Министерството на образованието и науката. Тогава към момента възпитаник, младежът сподели по какъв начин може да трансформира оценки в действително време на всеки един учащ в страната, написа още
TrafficNews.bg.

Хакерът бе възпитаник в Търговската гимназия, когато при негов план, бе решил да опитва дали в отбраната на уеб страницата на МОН има пропуски в сигурността. Той сподели по какъв начин може да се извлекат персонални данни – ЕГН-та, имена, разплащателни документи, банкови сметки и други.

След репортажа на репортера Илиян Велков за „ Господари на ефира”, Кристиян бе поканен да работи във ведомството и да взе участие в процедурите по запазване и предпазване на информацията си място.

По-рано министър председателят съобщи, че съжалява за младежа, защото той е можел да работи за страната, а вместо това ще се снабди с обвиняване.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР