20-годишният Асен Дончев, който донесе победата на ЦСКА над Черно

...
20-годишният Асен Дончев, който донесе победата на ЦСКА над Черно
Коментари Харесай

Асен Дончев стартира от първата минута срещу Македония ГП

20-годишният Асен Дончев, който донесе успеха на ЦСКА над Черно море с красиво попадение, ще стартира като титуляр в утрешния реванш от втория прелиминарен кръг на Лигата на конференциите против Македония Гьорче Петров, написа " Тема Спорт ".

Младокът е спечелил доверието на Саша Илич освен с гола си против варненци, само че и с представянето си в останалите срещи от началото на сезона, както и по време на подготвителния развой. Той се появи от аварийна пейка при гостуванията на Локомотив (София) и Македония Гьорче Петров, като и при двете си включвания раздвижи играта на армейците.
 ЦСКА има намерение да притегли още трима нови
ЦСКА има намерение да притегли още трима нови

Селекцията на " Армията " продължава

След срещата в Скопие даже сръбският експерт съобщи: " Ако всички в състава се стараят като младия Дончев, ще бъда доста удовлетворен ". А младежкият национал от своя страна му се отблагодари за думите с надвит гол секунди откакто се появи на терена против Черно море. Все още не е ясно дали против Македония ГП Асен ще стартира на крилото, където се включи против варненци, или ще бъде върнат в отбрана на мястото на изтощения Турицов. Със сигурност обаче Дончев ще работи по десния фланг на алените.

Роденият на 22 октомври 2001 година в Благоевград поливалентен футболист стартира кариерата си в локалния Пирин, а по-късно е набелязан от скаутите на Литекс. През лятото на 2016-а, на 14-годишна възраст, минава от школата в Ловеч в тази на " Армията ". Част е от отборите U15, U17 и U19 на ЦСКА, а през 2020-а за малко е преотстъпен и на Литекс. Записва дебют за " армейците " на 21 април 2021 под управлението на Любослав Пенев при успеха с 6:0 над Монтана.

До момента има на сметката си 17 дуела за отбора във всички шампионати, а в понеделник вечер означи и дебютното си попадение. Преминава през юношеските обединения на България до 18 и до 19 години. На 7 септември м.г. изигра първия си мач за младежкия народен тим при 0:4 от Уелс, като досега има три срещи за тази гарнитура.
 Привърженици на ЦСКА събират пари за лекуването на дребната Велинка
Привърженици на ЦСКА събират пари за лекуването на дребната Велинка

Бори се с израстък на мозъчния ствол
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР