20 години затвор при първоначален строг режим за 32-годишния Драгомир

...
20 години затвор при първоначален строг режим за 32-годишния Драгомир
Коментари Харесай

20 години затвор за Драгомир Вълев, заклал Милен Лудия след пиянска свада

20 години затвор при първичен непоколебим режим за 32-годишния Драгомир Вълев, който умъртви по извънредно жесток метод приятеля си Милен Радев, по прякор Лудия. Това реши по-рано през днешния ден Окръжният съд в Бургас.

Съдът призна бездомника Драгомир за отговорен в това, че на 08.12.2020 година, в ж. к.„ Славейков “, при изискванията на рисков рецидив, съзнателно умъртвил Милен, намиращ се в безпомощно положение с централизация на алкохол в кръвта - 3,60 промила, като му нанесъл голям брой прободно порезни рани в региона на шията, лицето, ръцете и краката, като убийството е осъществено с особена свирепост.

Въпреки че заключенията по направените експертизи на движимостите лица, направени в досъдебното произвеждане, са посочили, че Вълев е с лека форма на умствена назадничавост, специалистите са безапелационни, че той изцяло е разбирал осъщественото действие и е можел да управлява постъпките си.

Вълев " накълца " другаря си с нож след разгулен скандал в жилището на втория етаж на вход 9 в 55-и блок на жк " Славейков ". Драгомир оставил обляното в кръв тяло на Лудия, метнал му от горната страна едно родопско одеяло, заключил входната врата на парцела и си отпътувал. Няколко дни по-късно тялото бе намерено от бащата на Радев.

Вълев няма непрекъснат адрес, само че се сближил с Милен, у който постоянно оставал да нощува. Той е осиновен, майка му умряла рано, а татко му не му обръщал никакво внимание, което го трансформирало в новобранец. Едва приключил 6-и клас към този момент се бил трансформирал в краен маргинал, след което почнали проблемите му с правораздаването, а животът му се унищожил, оповестява Флагман.

Бургазлията е някогашен пандизчия. Използван е от бургаски мутри преди 15-ина години за палежи на коли, за което е осъждан дейно. През 2011 година, преди малко излязъл от пандиза, той умъртви клошаря Иван в центъра на Бургас, откакто го наръга във врата и го остави да почине в пъклен страдания на скамейка на „ Александровска”.

За това действие бе наказан на 8 години. Драго е пуснат на независимост през ноември м.г., а през август 2020 година се замеси в нов скандал, откакто отново намушка с нож охранител от Конната база.

По време на правосъдните прения отбраната акцентира, че Драгомир е направил признания, не е затруднявал следствието и е съдействал за разкриването на обективната истина, само че това не съумя да трогне правосъдния състав.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен период.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР