20 години затвор на първа инстанция наложи Софийският градски съд

...
20 години затвор на първа инстанция наложи Софийският градски съд
Коментари Харесай

Семерджиев може да бъде освободен предсрочно?

20 години затвор на първа инстанция наложи Софийският градски съд на Георги Семерджиев поради зверската злополука с висока скорост на бул. " Черни връх ", при която починаха без време две млади девойки.

" Присъдата и компенсациите са обективни, само че няма да върнат Хариет ", разяснява в ефира на bTV Пламен Димитров, юрист на майката на Хариет. Той посочи, че са взети под внимание негови предходни закононарушения. По време на делото Семерджиев представяше тезата, че не той е карал автомобила.

" Вещите лица опровергаха това и обявиха, че в случай че е имало човек на задната седалка или пасажерската, то те да са мъртви. Той като обвиняем може да откаже да дава показания. Съдът не може да държи сметка за неговите думи. Аз се учудих, че той смени тезата и реши да дава пояснение ", добави той.

Семейството на Хариет приема присъдата. " Надяваме се на идващите две инстанции да бъде доказана ", сподели още адв. Димитров. Според него Семерджиев може да бъде предварително освободен.

" Той може да стартира да работи в пандиза. За три дни работа два се приспадат от присъдата, както и за положително държание. Трябва да излежи две трети от присъдата, с цел да изиска предварително избавление ", посочи Пламен Димитров.

" Аз мисля, че би трябвало да се промени законодателството и този тип закононарушения да са умишлени. Законът споделя, че една присъда е предварителна защита за другите участници в обществото ", акцентира юристът.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР