20% е средният годишен ръст на инвестициите във взаимни фондове

...
20% е средният годишен ръст на инвестициите във взаимни фондове
Коментари Харесай

20% среден годишен ръст на инвестициите във взаимни фондове за последните 5 г.

20% е междинният годишен растеж на вложенията във взаимни фондове за последните пет години, сочат данните на една от водещите банки у нас. Към края на предходната година вложенията са достигнали 3% дял в спестяванията на българите, което е доста под междинното равнище за страните от Централна и Източна Европа.

Делът на активите, ориентирани в схеми за групово вложение като стойност от Брутният вътрешен продукт, е 2%, което е доста по-малко от други европейски страни, осведоми Борислав Генов, който се занимава с банкиране на дребно. Сравнението е със страни като Чехия, Словакия, Хърватия, Унгария и Румъния.

Обикновено хората, които избират да влагат и във взаимни фондове, вършат регулярни вноски към 60 лв. при 20 $ наложителен най-малко месечно. Понякога избират да създадат еднократна инвестиция, която приблизително варира сред 12 000 и 13 000 лв..

Дългосрочността на инвестицията лишава от страстта при вземането на решения и като цяло носи по-сериозна рентабилност, макар че минава през турбулентни интервали, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР