2 училищни квартала са затворени, тъй като издирването на избягалия убиец се разширява, след като е бил забелязан извън предишната зона на търсене, твърдят властите

...
[Извънредни новини, публикувани в 11:50 ч. ET] Издирването на избягалия
Коментари Харесай

[Извънредни новини, публикувани в 11:50 ч. ET]

Издирването на избягалия убиец Данело Кавалканте се разшири, след като той беше забелязан извън района, който полицията издирва интензивно след бягството му от затвора в четвъртък, съобщиха властите в Пенсилвания.

Голямо полицейско присъствие претърсваше гъсто залесената местност в град Покопсън и окръг Честър – в рамките на 2 мили от затвора.

Полицията вече разшири района, след като охранителна камера забеляза затворника в Лонгууд Гардънс в понеделник вечерта, южно от мястото, където беше предишният установен периметър, каза подполковник Джордж Бивенс на пресконференция във вторник.

[Предишен материал, публикуван в 8:25 сутринта ET]

Два училищни района в Пенсилвания затварят във вторник, тъй като властите съобщиха, че издирването на осъден убиец, избягал от затвора, се е разширило.

Издирването на Данело Кавалканте „се разшири“, съобщи окръжната прокуратура на Честър чрез проверени социални медии. Актуална информация от органите на реда за издирването е насрочена за вторник сутринта.

34-годишният Кавалканте е избягал от затвора в окръг Честър, на около 30 мили западно от Филаделфия, в четвъртък вечерта, съобщи окръжната прокуратура на окръг Честър.

Той беше осъден за убийство първа степен на 16 август за убийството на бившата си приятелка, 33-годишната Дебора Брандао, през 2021 г. Той беше осъден на доживотен затвор без замяна.

Голямо полицейско присъствие претърсва района на град Покопсън и окръг Честър - в рамките на 2 мили от затвора. Властите посъветваха жителите да държат вратите и колите си заключени, предупреждавайки, че Кавалканте е изключително опасен.

Данело Кавалканте остава на свобода, след като избяга от затвора на окръг Честър в Пенсилвания в четвъртък сутринта. class= Данело Кавалканте остава на свобода, след като избяга от затвора в окръг Честър в Пенсилвания в четвъртък сутринта. Окръжен прокурор на Честър

Kennett Consolidated School District, който е на около 9 мили от затвора, и Unionville-Chadds Ford School District, на около 5 мили от затвора, и двете обявиха, че ще бъдат затворени във вторник.

„Бяхме информирани рано тази сутрин от органите на реда, че ситуацията с търсенето се е развила и поради прекомерна предпазливост училищата и офисите ще бъдат затворени днес“, каза началникът на консолидирания училищен окръг Кенет.

„В областта е получена информация, че състоянието на ситуацията с избягалия затворник е променено. Училищата и офисите са затворени днес и окръгът ще работи в Ден за гъвкаво обучение“, обяви училищният окръг Unionville-Chadds Ford.

Полицията се е настанила в дълбоко залесена зона с радиус от 2 мили близо до затвора, каза Робърт Кларк, заместник-шериф на САЩ за Източния окръг на Пенсилвания, каза на пресконференция в понеделник следобед.

Имало е четири наблюдения на избягалия затворник в радиус от 1,5 до 2 мили от затвора, според Кларк.

Кавалканте е издирван и по дело за убийство през 2017 г. в Бразилия, което го накара да избяга от страната, каза Кларк. По-рано властите казаха, че проучват дали Кавалканте е имал вътрешна помощ, за да избяга.

Това е история в процес на развитие и ще бъде актуализирана.

Дани Фрийман, Артемис Моштагиан, Селина Тебор и Анди Роуз от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР