2 години след фалита на застрахователно дружество Олимпик“, моля да

...
2 години след фалита на застрахователно дружество Олимпик“, моля да
Коментари Харесай

Зарков за фалита на Олимпик: „Не може да се каже на ощетените: „Пийте една студена вода, станалото-станало“

„ 2 години след банкрута на застрахователно сдружение „ Олимпик “, апелирам да ми отговорите каква съответна помощ е оказала България, с цел да защитят българските жители интереса си пред непознатия съд? Какви са връзките сред българския и кипърския гаранционен фонд? Какви ограничения е подхванала страната ни, с цел да обезпечи по-ефективна отбрана на български жители при банкрут на осигурител със седалище в друга страна членка на Европейски Съюз, само че упражняваща активността си и в България? “.
Тези въпроси зададе от трибуната на Народното събрание зам.-председателят на ПГ на “БСП за България “ Крум Зарков към министъра на финансите Кирил Ананиев. Той напомни, че при банкрута на „ Олимпик “ през лятото на 2018 година са били ощетени към 200 хиляди български жители.

От отговора на министър Ананиев стана ясно, че следва арбитраж сред българския и кипърския Гаранционен фонд, а помощта на страната се състои най-вече в даването на информация от страна на Комисията за финансов контрол.

Според Зарков това не е задоволително и той настоя за оказване на ефикасна правна помощ за отбрана правата на българите пред кипърския съд. Депутатът от Българска социалистическа партия обясни и обстановката, в която са се озовали потърпевши, водили с години каузи против Олимпик и които макар дефинитивни решения на българските съдилища не могат да получат обезщетение. „ Отговорността на българската страна произтича от обстоятелството, че това се случи на контролиран пазар, надзираван от специфичен орган “, съобщи социалистът. „ Не можем и не трябва просто да кажем на тези 200 хиляди души: „ Пийте една студена вода, станалото-станало “, безапелационен бе той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР