2. Бъдете заобиколени от приятели Изследване в Сан Диего на

...
2. Бъдете заобиколени от приятели Изследване в Сан Диего на
Коментари Харесай

Внимание, Мъже: Ето Как Да Сме Неустоими За Жените! Научно Доказано Е!

2. Бъдете заобиколени от другари

Изследване в Сан Диего на Калифорнийския университет от 2014 година разкри, че хората наподобяват по-добре, когато са в група. Това е по този начин, тъй като мозъците ни са приспособени да възприемат обособените лица в обща картина. Това „ уеднаквява ” обособените лица, прави ги по-лесно разпознаваеми и затова по-лесно възприемчиви. Като резултат – получаваме спомагателна прелест.

„ Добра тактика при срещи и запознанства е да водите със себе си другар или другарка. Тази тактичност е изключително сполучлива, изключително в случай че чертите на лицето ви взаимно се допълват и „ уеднаквяват ”, отвличайки вниманието от непривлекателните ви физически черти ”, пишат създателите Дрю Уолкът и Едуард Вул.

3. Пропуснете повърхностните диалози

В опит, извършен в Щатския университет в Ню Йорк през 1997-ма година, психологът Артър Арон разпределя четирима души в две двойки, като дава на всяка от двойките по 45 минути, с цел да отговорят на заложени въпроси.

На едната двойка се пада набор от въпроси, които подготвят към лекомислен диалог, до момента в който другата двойка получава лист с въпроси, които водят към по-задълбочен и логичен диалог. Хората, които си дават отговор на по-съществени въпроси, се усещат взаимно по-свързани и привлечени един от различен. С течение на времето даже се влюбили.

Според проучване на Харвард говоренето за себе си подтиква същите сфери в мозъка, които се задействат при правене на секс и изразходване на хубаво ядене.

Активирането на тази система посредством разискване на личната ти персона, допуска, че саморазкриването може да бъде неподозирано прелестно занятие! ” – рапортува американски академик.

4. Бъдете водач

Хората се съблазняват от силата. Изследване от 2014 година сочи, че хората в група мислят водача си за доста по-привлекателен от хората, които не са част от въпросната група.

Мениджър на компания може да наподобява в пъти по-неустоим за чиновниците на тази компания, в сравнение с за обективните наблюдаващи.

„ Противно на обичайните изследвания, които класират физическата хубост като белег номер 1 за привлекателността, нашите открития подчертават върху значимостта на участието в група като основен белег за провокативно лъчение ", допълват учените.

5. Усмихвайте се повече

Два опита, извършени в Швейцария, ревизират връзката сред съблазнителността и усмихването. Според тях колкото по-искрена и необятна е усмивката, толкоз по-приятно наподобява лицето. В реалност щастливият израз на лицето компенсира относителната физическа непривлекателност, предава Блиц.

6. Вземете си куче

В на практика тест на Мичиганския университет дами чели визитни описания за мъже. Когато някоя от разказваните истории спомене мъж, който отглежда куче, дамите го оценявали като по-подходящ сътрудник за дълготрайни и съществени връзки.

Експериментаторите заключили, че грижите за личен домакински любим учат на отговорност и безплатна любов. Също по този начин хората, които имат животинче у дома, наподобяват по-спокойни, по-уравновесени и по-щастливи.

7. Бъдете благи и положителни

Експеримент измежду 120 души в Китай от 2014 година споделя, че хората възприемат лицето на човек за по-красиво, в случай че са чували благи мнения за него.

„ Личностните характерности са свързани с физическата прелест, по тази причина позитивните хора показват по-голяма прелест от хората с отрицателни личностни характерности, които излъчват неприятна и постоянно отблъскваща сила ”,пишат създателите.

8. Живейте в място с висок обществен статус

Научен труд разкрива реакциите към двама мъже: единият, сниман в първокласен апартамент, другият, сниман в жилище от безпристрастен статус в общоприет подтекст. Мъжът „ от хайлайфа ” получил по-високи оценки за прелест.

Изследователите споделят, че има постепенен детайл по време на работа. Мъжете с висок обществен статус наподобяват по-способни да се грижат за семейство, което безспорно ги прави пъклен пленителни.

9. Слушайте хубава музика

Анализ на човешкото държание от 2014 година, извършен измежду 1 500 дами на междинна възраст 28 година, оповестява оценките за прелест на композиторите – една част от дамите слушали тривиални осъществявания, до момента в който другата слушала същински музикални шедьоври.

Резултатите демонстрират, че дамите предпочитали по-сложната музика.

„ Възможността да сътворяваме комплицирана музика може да бъде индикация за когнитивни качества ”, споделя създателят Бенджамин Чарлтън от университетския лицей в Дъблин. „ Следователно дамите са склонни да избират за сътрудници положителните музиканти, смятайки че те превъзхождат с генетични преимущества момчетата, които не ги бива в музиката. Според женската душeвност музикантите се радват на по-добри гени, които да предават на бъдещото си потомство. Затова дамите са по-привлечени от тях ", сочи изследването.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР