197-сантиметровият германец Ян-Ленард Щруф ще бъде първият съперник на първата

...
197-сантиметровият германец Ян-Ленард Щруф ще бъде първият съперник на първата
Коментари Харесай

Григор Димитров открива сезона на клей срещу Ян-Ленард Щруф

197-сантиметровият немец Ян-Ленард Щруф ще бъде първият противник на първата ни ракета Григор Димитров на Мастърс шампионата в Монте Карло, който ще бъде и първия шампионат за хасковлията на клей през 2021 година.

Това ще бъде общо шести дуел посред им, като любопитното е, че за трети път в последните пет сезона Димитров и Щруф ще се срещнат в Монте Карло.

През 2017 година Щруф направи поврат против Григор, елиминирайки го след 4:6, 6:3, 6:2. Две години по-късно обаче Григор взе реванш, отстранявайки германеца след 7:6(2), 6:4.

Двамата имат още две срещи на клей, като през 2019 година в Рим Ян-Ленард стига до крайния триумф след 6:4, 6:7(5), 6:3. Димитров пък има една победа на клея в Дортмунд, която датира от 2010 година, като тогава двамата се срещат във финала на шампионат от сериите ITF.

Хасковлията е спечелил и единственият им мач на твърда настилка през 2013 година в Стокхолм, като след това първата ни ракета подвигна и дебютната си купа от АТР.

При триумф Димитров, който е подложен под №14 в шампионата, ще играе във втория кръг против спечелилия от срещата Александър Бублик - Жереми Шарди, а в третия кръг е вероятен конфликт с " Краля на клея " Рафаел Надал, който ще преследва своята 12-та купа в Княжеството.

Вижте още спортни вести на
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР