1900 души са потърсили помощ в Пирогов през коледните празници.

...
1900 души са потърсили помощ в Пирогов през коледните празници.
Коментари Харесай

Близо 2000 души са минали през Пирогов по празниците

1900 души са потърсили помощ в " Пирогов " през коледните празници. 300 от тях са останали за лекуване. Това сподели шефът на болничното заведение проф. доктор Асен Балтов, съобщи Българска национална телевизия.
Най-много работа са имали токсиколозите - пациенти с натравяне след доста алкохол и трима, които са пили антифриз. Обяснили, че до шишето с ракия било това с антифриза. При такова натравяне има заплаха от ослепяване. Възможно е да има и тежки провали за черния дроб.
Постъпили са и доста пациенти в травматологията. 90 индивида са останали за лекуване в болничното заведение, като част от тях са скиори. Три пъти по-малко са признатите в хирургията на болничното заведение. Няма случаи на потърпевши от пиратки.
" Пирогов " още веднъж пое най-тежките случаи в страната. От началото на годината досега са прегледни 214 000 индивида, от тях признати са над 40 000. 34 на 100 са от страната. 8900 са здравнонеосигурените, а за последните 4 дни те са близо двеста. Все по-често пациенти са хора над 65 години. Те изискват по-дълго лекуване.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР