19-годишният Калоян Петков ще излежи присъда от две години лишаване

...
19-годишният Калоян Петков ще излежи присъда от две години лишаване
Коментари Харесай

Ученик, убил 18-годишен младеж с отвертка в главата, влиза в затвора

19-годишният Калоян Петков ще излежи присъда от две години отнемане от независимост поради убийството на собствен другар. Присъдата беше постановена дефинитивно, откакто през 2016 година Окръжният съд му наложи 3 години затвор.

Към момента на убийството Петков е бил на 15 години. По това време той е бил възпитаник в една от гимназиите в Лом и живеел с майка си. Нямал интерес към училище и постоянно отсъствал от занимания.

Близо половин година преди да извърши убийството, бил регистриран в Детска педагогическа стая за ръководство на автомобил без брошура и след приложимост на алкохол и опиати.

С потърпевшия Алберт, който по това време бил 18-годишен, били в познати от учебно заведение - двамата постоянно контактували през обществените мрежи и се срещали, с цел да взимат опиати. Между тях зародил спор, при който Алберт набил Калоян. За да изяснят връзките си, двамата си уговорили среща пред учебно заведение. 

Така на 8 декември 2014 година двамата се срещнали, като всеки от тях отишъл си брат си, а Петков взел със себе си и две отвертки.

Четиримата се срещнали късно вечерта пред учебно заведение, където сред тях почнал скандал. Последвала замяна на удари, а по-големият брат на подсъдимия Калоян го посъветвал да не се меси, макар че понякога опитвал да го отбрани.

Когато обаче братът бил повален на земята, Калоян решил да му помогне - извадил отвертка от джоба си и нанесъл удари на Алберт. Единият бил съдбовен - попаднал в главата.

От удара момчето се свлякло на земята, а Петков се паникьосал и дружно с брат си избягал. Една от отвертките била изхвърлена в резервоар, намиращият се до жилищния блок на майка им, а другата се счупила по време на побоя и останала на мястото на случая.

По-малкият брат на пострадалия Алберт повикал помощ. Пристигналите на място медицински лица неотложно го транспортирали до болница, само че макар положените старания той е умрял. Непосредствената причина за гибелта е тежка черепно-мозъчна контузия със строшаване на черепа.

От заключението на комплексната правосъдно психиатрична и психична експертиза е видно, че подсъдимият Петков е могъл да схваща свойството и смисъла на осъщественото и да управлява постъпките си, вярно е възприемал обстоятелствата, които имат значение за делото.

Присъдата е дефинитивна и не предстои на обжалване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР