186-ото издание на Октоберфест приключи миналата неделя без поставени рекорди,

...
186-ото издание на Октоберфест приключи миналата неделя без поставени рекорди,
Коментари Харесай

Октоберфест 2019: колко се изпи, кой го посети и какво бе изгубено

186-ото издание на Октоберфест завърши предходната неделя без сложени върхове, само че със приемливи резултати и забавни обстоятелства към това от кои страни имаше най-вече гости, какъв брой бира бе изпита, какъв брой ток и вода бяха изхарчени, какви произшествия се случиха и какви са най-странните изгубени и открити неща.

За 16-те дни на фестивала са били изпити 7.3 млн. литра бира, което е спад по отношение на миналогодишните 7.5 млн. литра. Това се дължи на облачното и дъждовно време, което отблъсна част от посетителите на откритите градини към шатрите на пивоварните, участващи във феста.

Посетителите са били 6.3 млн. души, колкото и през 2018 година, регистрираха уредниците. Рекордът по посещаемост е 7.1 млн. души през 1985 година и към момента не е строшен.

Т.нар. Стар Октоберфест (Oide Wiesn), което е обособен терен от общата повърхност на феста на Терезини поляни, тази година е привлякъл 550 хиляди души, което е забележителен растеж с 50 хиляди по отношение на миналата година. Догодина няма да има Стар Октоберфест, защото на това място ще има аграрни фестивал.

Според данните от банкоматите, хора от 55 страни са посетили обичайния бирфест. Топ 10 на страните, откъдето са пристигнали посетители, включва Съединени американски щати, Англия, Франция, Австрия, Нидерландия, Швейцария, Италия, Австралия, Швеция и Дания. Сред посетителите е имало и хора от Канада, Бразилия, Чили, Колумбия, Китай, Еквадор, Индия, Мексико, Япония, Казахстан, Косово, Нова Зеландия, Сингапур, Саудитска Арабия и други.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР