18310 лева са събраните средства на Коледния благотворителен бал на

...
18310 лева са събраните средства на Коледния благотворителен бал на
Коментари Харесай

18 310 лева дарения събраха за каузата на Ротари клуб Плевен Центрум за по-чист въздух в класните стаи

18310 лв. са събраните средства на Коледния благотворителен бал на Ротари клуб Плевен Центрум за уреди за филтриране на въздух, които ще бъдат подарени в три начални учебни заведения в град Плевен – „ Единство “, „ Отец Паисий “ и „ Патриарх Евтимий “. Кампанията „ По-чист въздух за нашите деца “ стартира преди две години, когато плевенските ротарианци подариха пречистватели за въздух на Иновативно начално учебно заведение „ Христо Ботев “. Инициативата на Ротари клуб Плевен Центрум получи своето сполучливо продължение с помощта на стотици донори, измежду които представители на бизнеса в Плевен и района, организации, жители. С доставката на уредите ще бъде обезпечена по-здравословна среда в класните стаи за децата от всички начални учебни заведения в Плевен.

За набиране на средства за идеята по време на Коледния ротариански бал в ресторант „ Ростов “ бе извършен благотворителен търг на картини и неповторими предмети, предоставени от Васил Антонов, Георги Прусийски, Бойко Тодоров и олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова, както и лотария с награди. Дарения бяха получени и от доста съпричастни към идеята хора, които нямаха опция да участват на бала.

Ротари клуб Плевен Центрум благодари на всички, които одобриха драговолно идеята и я поддържаха с персонални дарения!

На Коледния си бал плевенските ротарианци по традиция връчиха своите Годишни награди за неоспорим принос към локалната общественост.

Наградата на Ротари клуб Плевен Центрум „ За работа в интерес на обществото “ бе връчена на екипа на Клиниката по пневмология и фтизиатрия към Университетската болница „ Д-р Георги Странски “ в Плевен. Статуетката и почетната грамота получи доц.д-р Явор Иванов, шеф на клиниката. Екипът, управителен от доцент Иванов, бе първият в България, сблъскал се с предизвикването ковид, което промени живота на целия свят за близо две години. В извънредно необикновена обстановка и при голямо натоварване, с висок професионализъм и отговорност, плевенският екип се трансформира във флагман в битката с Ковид 19 в България, което даде късмет за избавление на стотици пациенти от Северна България.

Призът на Ротари клуб Плевен Центрум за 2022 година В региона на образованието получи Диана Данова, учител по математика в Математическа гимназия „ Гео Милев ” – Плевен и ръководител на Съюза на математиците в България - секция Плевен. Впечатляващи са освен достиженията на десетки нейни ученици - носители на влиятелни награди от интернационалните надпревари, а и това, че всички нейни възпитаници съумяват да се влюбят в „ страшната ” математика. Диана Данова е „ моторът ” на доста математически надпревари, които откриват нови хоризонти за младите дарования.



С приз „ За принос в дарителството “ беше удостоена Фондация BCause за дейното подпомагане в акцията на Ротари клуб Плевен Центрум " Да спасим човешки животи в борбата с COVID-19 " през 2021 година, с която бяха доставени инсталация и съоръжение за Районния център по трансфузионна хематология в Плевен.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР