18-ото преброяване на населението ще бъде проведено през 2021 г.

...
18-ото преброяване на населението ще бъде проведено през 2021 г.
Коментари Харесай

Ново преброяване на населението в България ще има през 2021 г.

18-ото броене на популацията ще бъде извършено през 2021 година и би трябвало да бъде уредено с обособен закон. Това сподели Сергей Цветарски, ръководител на Националния статистически институт по време на среща с медиите.

„ Това е 18-ото ни броене и то ще бъде в осъществяване на нашите задължения според правилник 763 от 2008 година на Екологичен потенциал и на Съвета на Европейски Съюз и по една случайност той е признат навръх 9 юли 2008 година Днес е също 9 юли. Този правилник се отнася особено за преброяването на популацията и жилищния фонд в целия Европейски Съюз. От друга страна изпълняваме уговорките си според Закона за нормативните актове и търсим оптималната бистрота и осведоменост на популацията предвид на реализиране на задачите на това броене “, сподели Цветарски. „ Стартираме напълно в точния момент. Бъдещото броене би трябвало да бъде извършено през 2021 година “, сподели Цветарски и посочи, че датата ще бъде оповестена в допълнение.

„ Изчерпателното броене би трябвало да бъде уредено с обособен закон, според наредбата на член 18 от Закона за статистиката. В тази връзка възложихме на компания с опит, правенето на цялостна предварителна оценка на въздействието на един нов Закон за броене на популацията и жилищния фонд “, сподели още ръководителят на Национален статистически институт, представен от " Фокус ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР