18-годишният Петър, който беше оставен от родителите си пред Министерски

...
18-годишният Петър, който беше оставен от родителите си пред Министерски
Коментари Харесай

Болният Петър, който беше оставен пред вратата на Борисов, разкри какво са си казали с премиера!

18-годишният Петър, който беше оставен от родителите си пред Министерски съвет на грижите на премиера, описа какво и по какъв начин си е приказвал с Бойко Борисов. Той и татко му Емил разясниха пред Нова телевизия наболялата тематика с митинга на родителите на деца с увреждания.   „ Исках да проведем един естествен и логичен диалог по един значителен и наболял проблем. Поздравихме се, седнахме и той ми сподели, че мога да приказвам свободно, да изкажа проблемите си. Аз започнах да приказвам и се случи по този начин, че организирахме един естествен човешки диалог ”, описа прикованият в инвалидна количка юноша, представен от Блиц.  

Баща му Емил добави, че откакто Борисов разговарял известно време с момчето, той изпратил да повикат родителите и разговорът траял. „ Нещата излизат отвън надзор. Хората няма по какъв начин да се оправят. Дори обикновени потребности няма кой да поеме на тези хора ”, разкри той част от диалога си с премиера. Емил изрично отхвърли слуховете, че бил получавал пари за ексцентричния си митинг пред Министерски съвет.   По думите му, у нас няма задоволително експерти за рехабилитация, които да знаят какво вършат. Петър да вземем за пример има потребност от езда, „ само че въпросът е не просто да го качим на кон и да се вмирише, а да има смисъл ”.



„ Ние сме принудени да просим пари. А нещата са измислени, няма потребност да откриваме топлата вода. Дори копи-пейст на системата в друга страна отново става ”.   Петър описа още, че е признат да учи обществена педагогика. Мотивиран е от обстоятелството, че схваща доста добре проблемите на хора със специфични потребности.   На въпрос дали не желае да отиде в чужбина, където ще получи по-добра грижа, младежът отговори негативно. „ Бях 45 дни във Виена, видях действително тяхната система на работа. Видях тяхната болнична среда, въобще тях като общество. Но считам, че всяко общество би трябвало да си построи своя лична система и да се усеща добре. На мен не ми беше добре, тъй като аз не съм взел участие в построяването на тази система и на мен ми е неразбираемо ”, сподели той.   Баща му Емил, обаче, обмислял съществено опцията за овакантяване на страната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР