18-годишният Орлин С. ще бъде привлечен като обвиняем от Окръжната

...
18-годишният Орлин С. ще бъде привлечен като обвиняем от Окръжната
Коментари Харесай

18-годишен без книжка и в карантина водач уби брат си в катастрофа, станала тази нощ край с. Презвитер Козма

18-годишният Орлин С. ще бъде притеглен като обвинен от Окръжната прокуратура в Търговище за осъществени две закононарушения. Това ще се случи след приключване на периода на наложителната му карантина. 18-годишният юноша ще дава отговор за причиняване гибелта на 16-годишния си брат при ръководство на МПС без нужната дееспособност и за нарушение на наложителната 14-дневна карантина след завръщането му от рискова страна по време на пандемията от ковид.

Тежкият пътен случай станал през днешния ден към 2,10 ч. на пътя София – Варна, до кръстовището за село Презвитер Козма. Орлин управлявал персоналния си автомобил „ Форд фокус “. На ляв завой изгубил надзор над колата, навлязъл в вдясно и се блъснал в крайпътния склон. Така предизвикал гибелта на 16-годишния си брат, който пътувал на задната седалка.
18-годишният недееспособен лидер бил тестван с дрегер, който отчел нищожно количество алкохол в кръвта му – 0,22 промила. Пробата за съществуване на наркотични субстанции била негативна.

Започналото следствие по случая открило, че Орлин С. се е прибрал от чужбина на 24 април тази година. Въпреки наложената му наложителна карантина от 14 дни, която трябвало да прекара в дома си в село Беломорци в изолираност до 5 май, той се отклонил. Това действие ще му донесе и второто обвиняване – по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР