18-годишният младеж, който беше задържан за убийството на 82-годишна жена

...
18-годишният младеж, който беше задържан за убийството на 82-годишна жена
Коментари Харесай

Задържаният младеж за убийството на възрастна жена в Русенско е направил самопризнания - 112

18-годишният юноша, който беше арестуван за убийството на 82-годишна жена в русенското село Щръклево, е направил признания, като претекстът за закононарушението е полов. 

Това стана ясно на брифинг окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев и заместник-директорът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Русе комисар Явор Димитров.

Аутопсията е посочила, че гибелта е настъпила от задушаване. Младежът до неотдавна е живеел с родителите си в Дания. Върнали се в България през септември 2022 година и купили къща до парцела на жертвата, съобщи Българска телеграфна агенция. 

18-годишният юноша направил признания. Извършен е и следствен опит, който е потвърдил това. Младежът, който е учил единствено до девети клас, схваща какво е направил и показва страдание за стореното.

По делото са осъществени огледи, претършуване, конфискувани са материални доказателства, разпитани са очевидци и са назначени експертизи.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор от Русенската окръжна прокуратура обвиненият е арестуван за период от 72 часа, като този следобяд в съда ще бъде гледана мярката му за неотклонение. Искането на прокуратурата е той да остане за непрекъснато в ареста.

За тежкото закононарушение законът планува от 10 до 20 години затвор.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР