18-годишният карловец Иван Василев е решил да се направи на

...
18-годишният карловец Иван Василев е решил да се направи на
Коментари Харесай

Само в БЛИЦ: Пият хашлак опита да превземе крепостната стена в Хисар с колата си навръх Нова година

18-годишният карловец Иван Василев е решил да се направи на пехливанин в новогодишната нощ и да превземе 13-метровата крепостна стена „ Камилите ” в Хисар. Момчето, дружно със свои другари на 22 и на 25 години, пристигнали от Карлово. Младежите чествали при приятелката на Иван, която е от хисарския квартал " Миромир ". Пийнали порядъчно и решили да създадат няколко кръгчета из курортния град. Иван Василев, който е без брошура, взел колата на собствен прочут и я подкарал лудо по улиците на Хисар. Не съумял обаче да вземе изострен ляв завой до един от знаците на града-крепостната стена „ Камилите” и се забил напряко в нея.

За благополучие момчето е единствено с охлузвания, само че дрегерът отчел 1.25 алкохол в кръвта. Единият от спътниците му е със строшен крайник, другият е с пострадвания по тялото и главата. И тримата на настанени в болница, няма заплаха за живота им. В районно управление (на МВР) Хисар е формирано досъдебно произвеждане по случая.

Южна крепостна врата е основната врата на римския град Диоклецианополис, сегашен Хисар. От там е излизал пътят за Филипополис (Пловдив) – най–важния административен център в римската провинция Тракия. Нарича се „ Камилите”, тъй като при започване на XX в. вратата е била разграничена и приличала на две застинали една против друга камили. Досега никой смелчаг не се е пробвал да нападна голямата врата, разясниха пред БЛИЦ с усмивка проверяващи.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР