18-годишната Мартина Гарабедян от Английската гимназия в Пловдив спечели стипендията

...
18-годишната Мартина Гарабедян от Английската гимназия в Пловдив спечели стипендията
Коментари Харесай

18-годишна българка спечели 500 000 лева стипендия за обучение в най-добрия университет за предприемачи

18-годишната Мартина Гарабедян от Английската гимназия в Пловдив завоюва стипендията на Фондация " Кроношпан " за образование в най-хубавия университет за бизнесмени – Бабсън Колидж в Бостън. Българката преодоля конкуренцията на стотици свои връстници от Централна и Източна Европа, които си оспорваха правото да учат четири години за бакалавърска степен в влиятелното учебно заведение. Университетът оглавява над двайсет години класациите на просветителните центрове за подготовка на бизнесмени в Съединени американски щати и света*.

Пълната стипендия покрива разноските за четирите години на образование – такси, настаняване, учебници, здравна застраховка и пътувания, на обща стойност към 500 000 лв..

" Много съм щастлива и нямам самообладание да стартира образованието си. То ще отвори големи благоприятни условия и хоризонти пред мен. Това е извънреден късмет, който човек получава един път в живота си и съм доста признателна за него.”, споделя Мартина Гарабедян, която отпътува за Съединени американски щати през август.

За да заслужи стипендията, тя минава през серия от кръгове и изявленията. До финалното равнище доближават общо тринадесет кандидати - двама от Чехия, по един от Украйна, Сърбия и Хърватска и 7 от България.

Всеки от тях би трябвало да развие бизнес концепция и бизнес проект в екип с изцяло непознати сътрудници по време на уъркшоп " Micro Lаb ", с цел да покаже пред управлението на университета по какъв начин може да взима сполучливи решения в комплицирани обстановки. Освен креативност Мартина демонстрира и извънредно високи резултати на TОЕFL и SAT изпитите. Решаващо се оказва и предстаянето й на финалното изявление с деканите на университета.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР