18-годишната Дебора Михайлова проговори за първи път след като преди

...
18-годишната Дебора Михайлова проговори за първи път след като преди
Коментари Харесай

Дебора Михайлова благодари за подкрепата, втори протест срещу насилието предстои довечера

18-годишната Дебора Михайлова проговори за първи път откакто преди месец Георги Николаев я наряза с макетно ножче и отряза косата ѝ.

Ученичката от Стара Загора разгласява видео в профила си във Фейсбук.

" Косата ми ще порасне, белезите ще избледнеят, а Вашата поддръжка ще остане вечно в сърцето ми ", написа Дебора под видео, в което изрича своите благодарности за поддръжката.

" Здравейте, положителни хора! Благодаря ви, че в този доста заплашителен миг за мен вие ме подкрепяте, мислите за мен, молите се за мен и се борите дружно с мен. Благодаря ви ", споделя Дебора.

Случаят с момичето стана обществено прочут на 28 юли, когато медиите оповестиха, че тя е с 400 шева, откакто е била нарязана с макетно ножче. Предполагаемият причинител е нейният 26-годишен другар, който в началото е бил арестуван за 72 часа, а по-късно е пуснат на независимост. Към сегашния миг той е притеглен като обвинен по две следствия за закана с ликвидиране и за нанасяне на междинна телесна щета.

Десетки хиляди хора в цялата страна излязоха на митинги в нейна поддръжка и против решението на съда да пусне обвинявания като изършител.

Днес в 18ч. пред Съдебната палата в Стара Загора и в други градове в страната ще се организира втори народен протестсрещу насилието над дами.

Той се провежда във Facebook под мотото " Няма да мълчим ".



Протестиращите ще насочат нови претенции: да се основат спешни центрове за дамите, потърпевши от принуждение, националният съвет за предварителна защита и отбрана от домашно принуждение да стартира работа мигновено, да се носи персонална отговорност за всяко издадено правосъдно решение или здравна експертиза, както и да се вкарат часове по полово обучение в учебно заведение.

Шествието в София ще се организира пред Съдебната палата и е с начален час 18 часа.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР