18-годишен ученик е хванат в понеделник да превозва мигранти. Това

...
18-годишен ученик е хванат в понеделник да превозва мигранти. Това
Коментари Харесай

Хванаха ученик да превозва мигранти, имал нужда от пари

18-годишен възпитаник е заловен в понеделник да транспортира мигранти. Това е станало на 196-ия километър на автомагистрала „ Тракия ” в землището на Стара Загора, оповестяват от прокуратурата. 

Младият мъж е притеглен като обвинен. Според прокуратурата, с цел да набави за себе си имотна полза, посредством потребление на товарен автомобил, незаконно е подкрепил 57 мъже - жители на Афганистан, да преминат страната в нарушаване на закона. 

С.С. е възпитаник, на 18 година Той имал потребност от финансови средства. С него се свързало лице, което му предложило да транспорти мигранти от Карнобат до границата на България със Сърбия, против което щял да получи 10 000 лева С.С. се съгласил и за задачата на 26.02.2023 година двамата се срещнали. На ученика бил възложен товарен автомобил, марка Ивеко, благосъстоятелност на друго лице.

Афганистанските жители се били договорили с каналджии в Турция да ги преведат през България с последна точка границата със Сърбия против към 3000евро/3500долара на човек.Част от мигрантите платили сумите за трафика им на лица в Турция. С водачи достигнали до оградата на турско-българската граница и през тъмната част на денонощието благодарение на сгъваеми стълби и придружавани от каналджии минали на територията на България. Вървели пешком към 3-4 дни и на 27.02.2023 година достигнали до с.Крумово градище, общ.Карнобат, където към тях се включили и други мигранти, тъй че достигнали 57 индивида.

На 28.02.2023 година към 2 ч. С.С. ги качил в товарната част на автомобила и отпътували по направление границата със Сърбия. Около 8 ч. на км 196 на автомагистрала „ Тракия “ автомобилът бил спрян от чиновници на „ Пътна полиция “ към ОД на Министерство на вътрешните работи – Стара Загора. На шофьорското място бил С.С. Той е неосъждан.

На 28.02.2023 година с разпореждане на наблюдаващ прокурор С.С. е арестуван за период до 72 часа. Предстои наблюдаващият прокурор да внесе искане до Районен съд - Стара Загора за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

Активната работа по събиране на доказателства продължава.

Снимката е илюстративна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР