18-годишен младеж стана донор и спаси три живота след смъртта

...
18-годишен младеж стана донор и спаси три живота след смъртта
Коментари Харесай

След смъртта си: 18-годишно момче стана донор и спаси три живота

18-годишен юноша стана донор и избави три живота след гибелта си. Момчето изпадна в мозъчна гибел след злополука и роднините му взеха решение благородно да дарят органите му .

Донорът е мъж на 18 години, а реципиентът – 57-годишна жена

Двама от тримата пациенти, трансплантирани преди дни, са в положително положение, оповестиха от Военно-медицинската академия и болница „ Лозенец “.

41-годишен мъж е с нов бъбрек, а 57-годишна жена е с вкоренен черен дроб. Засега няма данни за дамата, трансплантирана със сърце в болница „ Проф. Александър Чирков “.

 Чернодробна трансплантация във ВМА Снимка: ВМА

„ Не съм имал никакви проблеми от страна на роднините – безусловно схващане на концепциите и задачите на донорството като цяло “, сподели пред bTV доктор Костадин Чифлигаров, координатор по донорство за УМБАЛ „ Св. Георги “ в Пловдив.

Ръководството на ВМА изрича изключителна признателност към околните на донорите, които макар сложния за тях миг са разрешили експлантацията на органите.

18-годишното момче е с мозъчен оток и заплаха за живота

18-годишното момче, избавило три живота, умря след злополука в центъра на Пловдив. При случая той се е возил в колата на свой връстник, който карал. Според информацията той не е спрял на знак стоп на кръстовище и се е блъснал в друга автомобил. Водачът, предизвикал съдбовната злополука, е имал 15 дни стаж зад кормилото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР