Мигрант от Централна Америка, в страната за по-малко от година, арестуван за смъртта на 11-годишно дете. Съобщава се, че са обвинени двама чернокожи мъже.

...
18-годишен мигрант от Гватемала може да получи смъртно наказание, ако
Коментари Харесай

18-годишен мигрант от Гватемала може да получи смъртно наказание, ако бъде признат за виновен за смъртта на своя 11-годишен съсед от съседната къща. Властите смятат, че предтийнейджърът от Пасадена, Тексас, е бил сексуално нападнат и удушен от съседа, за когото според полицията се е опитал да отклони вината от себе си, използвайки познат расов троп: Бяха две чернокожи.

Полицията казва да се скрие тялото на детето, младежът, чието име е Хуан Карлос Гарсия-Родригес и е влязъл нелегално в страната през януари, го напъха в кош и го скри под леглото на баща си. -Родригес със смъртта на Мария Гонзалес на 12 август. Срещу него е повдигнато едно обвинение за смъртоносно убийство на лице на възраст над 10 години и под 15 години. В Тексас това престъпление се наказва с доживотен затвор или смъртна присъда.

Сега обвинен като възрастен, Гарсия- Родригес е задържан в затвора в окръг Харис.

Той се яви в съда за първи път на 24 август и гаранцията му беше отказана.

Младата жертва беше убита през нейния дом в апартаментите Main Village. Разследване установи, че бежанката току-що е навършила 18 години и се е преместила в комплекса седмици преди да посегне на живота си, съобщи Law & Crime.

След като момичето беше намерено мъртво, Гарсия-Родригес избяга в Луизиана, където беше по-късно заловен.

След ареста си Гарсия-Родригес първоначално отрече да е наранил Гонзалес.

FOX 26 съобщава, че той е казал на полицията, че е бил с приятели по времето, когато Мария е трябвало да бъде убита. Това алиби обаче не беше проверено. По-късно той казал на властите, че двама чернокожи мъже са го принудили да извърши атаката - добавяйки, че са имали оръжия и са го заплашили да го убият, ако не го направи.

Съдебните документи показват, че в деня на убийството бащата на Гонзалес видял „дългокосия съсед” да говори по телефона в стълбище на комплекса, преди да тръгне за работа.

Гонзалезес живееше в блок 204, а Гарсия-Родригес живееше в блок 203. Апартаментите бяха на шест фута един от друг и споделяха стълбище.

Мария изпрати съобщение на баща си в съобщението WhatsApp около 10:02 сутринта и каза, че някой чука на вратата.

Бащата изпрати някой до къщата да провери детето, но не получи сигнал за безпокойство. Въпреки това, когато пристигна вкъщи около 14:30 ч., той откри, че дъщеря му е била набъркана в черна торба за боклук и захвърлена в бял кош за пране в спалнята му.

Полицията каза, че причината за смъртта й е определена да бъде „тъп предмет на главата и шията и асфиксия поради удушаване“. В съдебните документи също така се казва, че Мария е „била сексуално насилвана“ по време на нападението.

Бащата също така откри на пода странен сребърен ключ – такъв, който в крайна сметка е свързан с Гарсия-Родригес – и го сподели като доказателство на властите. Той каза, че ключът не принадлежи на никого в дома им.

Когато полицаите разпитаха из комплекса, съквартирантите на Гарсия-Родригес казаха, че заподозреният е трябвало да се изнесе, но е отказал да върне ключа на живите в апартамента. В резултат на това съквартирантите му смениха ключалките.

Един съквартирант каза, че Гарсия-Родригес „е заявил, че си е намерил нова работа и се изнася, и отказа да върне ключа от апартамента си.“

Ключът, намерен в резиденцията на Гонзалес, съвпада със старата ключалка за блок 203. Ключът, дори преди да бъдат събрани ДНК доказателства, помогна на властите да фиксират гватемалеца като заподозрян.

Гонзалес е съсипан от загубата на дъщеря си. Той каза в изявление, че се надява заподозреният да е „обременен с цялата тежест на закона за това, което е причинил на дъщеря ми.“

Прочетете повече тук.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР