18-годишен американец от латиноамерикански произход застреля 21 деца в училище

...
18-годишен американец от латиноамерикански произход застреля 21 деца в училище
Коментари Харесай

18-годишен застреля 21 деца в училище

18-годишен американец от латиноамерикански генезис простреля 21 деца в учебно заведение в Тексас, 19 от жертвите са сред 7 и 10 години.

Това е най-масовото ликвидиране в учебно заведение в Съединени американски щати от 10 години насам.

Салвадор Рамос дошъл в образователното заведение в град Ювалди в южната част на щата с автомобила на баба си, която също прострелял преди този момент.

Мъжът влезнал въоръжен, след което разкрил огън.

Първоначално бе обявено за 15 убити – 14 деца и един преподавател.

Нападателят бил погубен от федерален сътрудник от граничната защита, който след началото на стрелбата влезнал в учебното заведение, без да чака подкрепление и прострелял причинителя. Агентът също бил ранен, само че съумял да излезе самичък от учебното заведение.

Това е най-смъртоносната пукотевица в учебно заведение в Съединените щати от 2012 г. насам, когато нападател умъртви 20 деца и шестима възрастни в началното учебно заведение „ Санди Хук“ в Нютън, Кънектикът.

Надявах се, когато стана президент, да не се постанова да върша това още веднъж. Още едно кръвопролитие. Ювалди, Тексас, главно учебно заведение -хубави, почтени деца от втори, трети и четвърти клас. И какъв брой други дребни деца, които са били очевидци на случилото се, са видели по какъв начин приятелите им умират, като че ли са на полесражение. Има доста неща, които към момента не знаем. Има доста, които знаем. Трябва да заявим ясно на всеки определен чиновник в тази страна, че е време да действаме.  Можем да създадем доста повече. Трябва да създадем повече, сподели президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР