18 години лишаване от свобода при строг режим ще изтърпява

...
18 години лишаване от свобода при строг режим ще изтърпява
Коментари Харесай

Осъдиха младеж на 18 години затвор за брутален опит за убийство и кражба на 30 цигари

18 години отнемане от независимост при непоколебим режим ще изтърпява 18-годишният Стивън Ст. за обир на 30 цигари от владението на собствен съселянин, съпроводен с опит за убийството му. С присъдата си Добричкият областен съд е почел изцяло гражданските искове за имуществените вреди на наследниците на потърпевшия, който в хода на досъдебното произвеждане е умрял.

След изпито доста количество алкохол на 12 август 2017 година Стивън решил да извърши обир на възрастния си съселянин С.В. До дома му стигнал съпроводен с още двама поданици на селото. На няколко пъти 18-годишният влизал в дома на съвсем 80-годишния мъж, умишлен да бъде ограбен. Старецът усетил влизането в къщата си на неканения „ посетител “, взел дървен сап и даже съумял да отблъсне нападението на 18-годишния Стивън. 
На следващия опит да ограби възрастния човек, който живеел уединен, подсъдимият навил тениска на главата си, с цел да не бъде разпознат. После с дървен кол още веднъж влезнал в къщата, само че откакто старецът му нанесъл удар, Стивън махнал тениската от главата си и с удари с юмруци и ритници избутал в стаята жертвата си. Там зверският побой по главата и цялото тяло на стареца траял. След побоя 18-годишният взел от масата две кутии цигари, едната от които била полупразна, и напуснал дома на ограбения. Стойността на отнетото възлиза на 7,35 лв..
На сутринта старецът бил открит в безпомощно положение от своя брат. Настанен бил в МБАЛ – Добрич. Назначената по делото съдебномедицинска експертиза открила, че 18-годишният обвиняем му е предизвикал черепно-мозъчна контузия, разкъсно-контузни рани, а множеството удари са били нанасяни със забележителна мощ. Благодарение на лекарите старецът бил избавен, само че година по-късно умрял. 
Осъденият за грабежа, съпроводен с опита за ликвидиране, макар младата си възраст е осъждан. Срещу него се водят и  други неприключили досъдебни производства. 
Присъдата на Добричкия областен съд предстои на митинг и обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР