18 души от дома за мъже и жени с деменция

...
18 души от дома за мъже и жени с деменция
Коментари Харесай

Поставиха дома за възрастни в Славянци под карантина, 18 са заразените с COVID-19 |

18 души от вкъщи за мъже и дами с деменция в сунгурларското село Славянци са дали позитивен резултат за ковид. 13 са домуващи, а пет са от личния състав. Социалното заведение е сложено под 14-дневна карантина, заяви БНР.

Две санитарки, готвачка и служащ от поддръжката от личния състав са с позитивни проби, посочи зам.-кметът на Сунгурларе Тодорка Павлева.  

Сред болните е и директорката на дома. От потребителите няма в тежко положение. Прегледани са от персоналния им доктор. Миналата седмица трима-четирима от тях са били с леко нараснала температура, добави Павлева.

Кметът на Сунгурларе доктор Георги Кенов разгласи детайлности за подхванатите ограничения посредством профила си в обществените мрежи:

" Болните консуматори са изолирани на първия етаж с обособен хигиеничен възел и вход. Персоналът е разпределен на групи от 2 санитарки и 1 здравна сестра. Пералнята работи на две смени, като облеклата и бельото на болните се перат настрана да няма засичане на пътищата сред болните и здравите хора. Храненето е проведено на две смени, като позитивните хора се хранят в стаите. Обслужващият личен състав е екипиран с защитни дрехи, шлемове, маски, ръкавици и очила. Извършва се ежедневна стерилизация на дома.

Към момента от вкъщи няма заболели консуматори с изразена симптоматика. Засега в болница в Сливен остава само готвачката. Започва проучване на контактните лица на инфектираните. Положителна проба е дал и брачният партньор на готвачката, който не работи в дома. "

Общо 26 души с ковид за денонощието регистрира Единния информационен портал за Бургаска област.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР