18 000 ваксини за деца срещу коронавирусната инфекция са пристигнали

...
18 000 ваксини за деца срещу коронавирусната инфекция са пристигнали
Коментари Харесай

Пристигнаха ваксините за деца, къде ще ги поставят

18 000 ваксини за деца против коронавирусната зараза са пристигнали в България - те са в склада на " Булбио ". Още по 12 000 ваксини ще бъдат разпределени в районните здравни инспекции в Пловдив и във Велико Търново.

Това сподели пред публицисти министърът на опазването на здравето Асена Сербезова. Тя участва на отбелязването на 40 години от проведената грижа за недоносени деца в болничното заведение " Майчин дом ".

По думите й, към този момент са направени инструкции по какъв начин ще се ползват.  Утре ще бъде разгласен лист на пунктовете, в които ще се прави имунизирането на децата, добави тя.

Към момента има проби за учениците, добави министър Сербезова. По думите й, приготвя се и ново пазаруване на проби, с цел да не се изпада в обстановка да ги няма, а децата да би трябвало да са на учебно заведение.

На днешна среща с представители на съсловната лекарска организация, вирусолози и епидемиолози, сдружението на общопрактикуващите лекари, фармацевти и други, е било обсъждано по какъв начин да бъде изменена информационната тактика на Министерство на здравеопазването, зелените документи, потребността от имунизиране, сподели министър Сербезова в отговор на въпрос каква е подготовката за възможна последваща коронавирус вълна.

Безспорни са научните обстоятелства, че тези, които имат бустерна доза от имунизацията, са доста по-защитени от разновидността " Омикрон ", добави тя. Според учените, тази отбрана доближава до 70 %.

Лекарите и акушерките в " Майчин дом " бяха поздравени от името на президента Румен Радев. Директорът на болничното заведение проф. Иван Костов връчи плакет на Даринка Владова, консултант на президента по благотворителната самодейност " Българската Коледа ", и благодари за поддръжката, оказвана на болничното заведение в границите на самодейността.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР