1723 литра етилов алкохол и 18 323 литра вино без

...
1723 литра етилов алкохол и 18 323 литра вино без
Коментари Харесай

Задържаха 20 тона нелегален алкохол в Пловдивско

1723 литра етилов алкохол и 18 323 литра вино без документи задържаха митнически чиновници при две инспекции в Перущица и в Пещера.

Със съдействието на Междуведомствения координационен център за противопоставяне на контрабандата и надзор на придвижването на рискови артикули и товари (МКЦПККДРСТ) при ГДБОП, на 3 ноември, митнически мобилни групи ревизират икономически двор с голям брой постройки в региона на град Перущица. На адрес са регистрирани два профилирани дребни обекти за филтрация.

При инспекция на една от множеството постройки, чиновниците разкрили четири броя ПВЦ-съдове с разнообразни вместимости, съдържащи течност с аромат на етилов алкохол (ракия). Със подпомагане на чиновници на митница Пловдив алкохолът е измерен, конфискуван и арестуван. Установеното количество е 1220 литра. До привършване на инспекцията не са показани документи за заплатен, гарантиран, начислен данък.

В друга последна сграда на същия парцел митническите чиновници са открили, че зад заключена врата се обитава незаконен завод за произвеждане на бяло и алено вино , оборудван с ферментатори и средства за бутилиране. Установено е, че все още на инспекцията там се съхраняват 18 323 литра алкохолна напитка с тип на вино.

Взети са проби за изясняване на точния състав на алкохола, като според от алкохолния градус ще се дефинира дали откритото количество съставлява вино или промеждутъчен артикул за производството на вино.

При друга инспекция на частен парцел, в региона на Пещера , на 1 ноември, мобилна митническа група е открила апаратура за преваряване на алкохол без регистрация по Закона за акцизите и данъчните хранилища. Инсталацията, с съдържимост към 200 литра, се помещавала под заслон, до жилищна сграда, и все още на инспекцията е била в работен режим.

Митническите инспектори са иззели изварените до тогава към 3 литра етилов алкохол. В хода на инспекцията в гараж до жилищната сграда са открити и ПВЦ-съдове с етилов алкохол, с общо количество 500 литра , евентуално създадени при предходни изварявания в оборудването. Взети са проби за лабораторен разбор на алкохола, който е конфискуван.

Работещото оборудване за преваряване също е демонтирано и конфискувано от Митница Пловдив, откакто не са показани уверение за регистрация по ЗАДС и документи за заплатен данък. По случая е формирано административнонаказателно произвеждане.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР