172 000 работни места ще бъдат запазени през мярката 60/40.

...
172 000 работни места ще бъдат запазени през мярката 60/40.
Коментари Харесай

Карантинен отпуск за родителите ще струва 240 млн. лв.

172 000 работни места ще бъдат непокътнати през мярката " 60/40 ". Това съобщи пред Българска национална телевизия общественият министър Деница Сачева. Мярката стопира регистрацията на нови безработни, акцентира тя. Мярката ще се оцени съгласно това какъв брой лица ще запазят работа, по думите й.

Все още се дискутира опцията мярката да бъде усъвършенствана.

Сачева сподели, че тя ще продължи да работи след 30 юни, само че занапред ще се реши за кои браншове. Около 2500 българи, завърнали се от чужбина, са се записали като безработни, стана ясно от думите на министър Сачева. Рано е, по мнението й, да се каже дали тези хора са капацитет за пазара на труда, само че изрично не са спънка за бюджета за безработица.

Все още не е ясно дали ще се вкара карантинен отпуск за родителите. 250 милиона лв. би коствала сходна мярка за родителите поради това, че не работят детски ясли, градини и учебни заведения. Опитваме се да бъде оптимално гъвкави, да отговаряме на изискванията, които всеки ден се трансформират, акцентира още Деница Сачева.

Намалява броят на лицата, които се записват като безработни, акцентира тя. Дневно са към 3000 души, само че по причина ковид са 1500 души.

28 000 теста би трябвало да бъдат направени в обществените домове. 15 000 са настанените там, останалите са личен състав.

Индексирането на пенсиите от 1 юли няма да бъде отсрочено, увери още общественият министър. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР