170 издателства с над 100 000 заглавия участват в 50-тото

...
170 издателства с над 100 000 заглавия участват в 50-тото
Коментари Харесай

Писателят Радослав Бимбалов говори с читатели на Панаира на книгата в НДК

170 издателства с над 100 000 заглавия вземат участие в 50-тото юбилейно издание на Панаира на книгата, който се организира до 10 декември в НДК.

„ Лично аз адресирам много добра година, тъй като тази година издадох третата си книга. Но тя беше изпъстрена с доста забавни заглавия, които могат да бъдат открити тук в НДК “, разяснява пред bTV писателят Радослав Бимбалов.

Той излиза година след публикуването на сборника му с разкази „ Млък “

„ За мое огромно наслаждение книгата " Екстазис " стигна до доста хора, получавам много положителни мнения от читателите, с помощта на обществените мрежи писателите могат да поддържат връзка със своите читатели, което е скъпо “, сподели още той.

„ Аз избирам да правя подарък книги, които ще се четат от цялото семейство и ще останат вечно у дома. Такива книги са да вземем за пример " Балада за Георг Хених " - една от най-хубавите български книги, най-малко за мен, за последното десетилетие - на Виктор Пасков “, показа Бимбалов.

„ Хората, би трябвало да заобичат книгите, преди да се научат да четат. Затова е значимо децата да бъдат обгрижвани с книги още преди да могат сами да четат 0 ние да им четем и те да се влюбват в писменото слово. За благополучие в наши дни има прелестни детски книги, на прелестни български създатели, илюстрирани по прелестен метод. Затова рекомендацията ми е най-малко за празниците да купят хубави детски книги и да ги споделят с децата си, тъй като това развива най-важното нещо у хората, а точно въображението “, разяснява писателят.

Изданието съдържа 21 описа и към този момент публично е на книжния пазар

„ Очаквам да видя в действителност доста читатели през днешния ден в 16 часа тук на панаира, където ще имам опция да им загрозя книгите с грозния си почерк. Искам да ги видя в очите, желая да стисна ръцете им, желая този персонален контакт, който през книгите създателите основават с хората, желая в този момент да е сбъднат в разговор “, сподели още Радослав Бимбалов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР