17 свидетели са разпитани във връзка с инцидента от събота

...
17 свидетели са разпитани във връзка с инцидента от събота
Коментари Харесай

Прокуратурата: Свидетелските показания за причините за смъртта на таксиметровия шофьор се разминават

17 очевидци са разпитани по отношение на случая от събота вечерта (8 октомври), при който след сборичкване умря таксиметров водач. Търсят се и записи от камери в региона, оповестиха от Софийската градска прокуратура (СГС). Показанията им обаче не са еднопосочни във връзка с размяната на удари и във връзка с това кой от двамата - умрелият или обвиненият, първи нанася удар на другия, допълват от прокуратурата, написа actualno.com.

От държавното обвиняване показват следните обстоятелства за това какво се е случило на 8 октомври вечерта. Около 18:30 часа лек таксиметров автомобил, ръководен от умрелия Х. Й., се движи в посока противоположна на посоката за придвижване по ул. „ Рибен буквар “ в столичния ж. к. „ Разсадника-Коньовица “. По ул. „ Хъшове “, перпендикулярна на ул. „ Рибен буквар “, се движи автомобил, ръководен от приятелката на обвинения Й. И., в който на пасажерското място пътува обвиненият Й. И.

Двата автомобила се засичат и стопират. Починалият и обвиненият слизат от колите и сред тях поражда спор във връзка разпоредбите за придвижването по пътищата. Спречкването прераства във физическа експанзия, като показанията на очевидците не са еднопосочни във връзка с размяната на удари и във връзка с това кой от двамата първи нанася удар на другия.

Физическата разпра е прекратена, като има показания, че това е станало, защото приятелката на обвинения е извикала полиция. Обвиняемият и умрелият водач на такси се върнали по колите си, само че по-късно сбиването е било обновено. Част от очевидците декларират, че са видели по какъв начин лидерът на таксито набира някого по телефона и по-късно идват трима мъже, които дружно с таксиметровия водач стартират да бият обвинения.

Други очевидци, в противен случай, настояват, че обвиненият е нанесъл побой на таксиметровия водач. Биещите се били разтървани от жители и след намесата на полиция. След прекратяване на багра 34-годишният Х. Й. паднал на земята. Пристигналият на място медицински екип установил гибелта му.

Към момента се открива, че не дават отговор на истината медийните изказвания, че е имало огромен брой хора – 10 или 7 индивида, дружно с обвинения Й. И., които са взели участие в сбиването, споделят от прокуратурата.

Днес е направено предложение от наблюдаващия прокурор делото да бъде взето на специфичен контрол от Апелативна прокуратура – София и от Върховна касационна прокуратура.

Обвинението, повдигнато на Й.И. на 9 октомври, му е предявено и в наличието на бранители той е дал пояснения, оповестяват от Прокуратурата.

Извършено е освидетелстване на обвинения, при което са документирани пострадванията по тялото му. СГП е дала инструкции да бъде назначена съдебномедицинска експертиза. От обвинения са снети и мостри за относително проучване с негово единодушие.

Предстои да бъде взето решение по отношение на мярката за неотклонение на обвинения.

Все още не е подготвена съдебномедицинската експертиза на умрелия, която следва да даде авансово умозаключение по отношение на повода за гибелта му.

Случаят докара и до митинги на близки и сътрудници на починалия. Днес таксиметровият отрасъл организира среща с управлението на прокуратурата по тематиката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР