17-ото издание на турнира по джудо в памет на учителя

...
17-ото издание на турнира по джудо в памет на учителя
Коментари Харесай

Стара Загора посреща 17-ото издание на турнира по джудо в памет на Недьо Ранчев

17-ото издание на шампионата по джудо в памет на учителя и треньор по самбо и джудо Недьо Ранчев ще се състои в Стара Загора, оповестяват от пресцентъра на локалната администрация. Събитието е на 22 октомври от 10:00 часа в спортната зала по битка до 9-о Основно учебно заведение „ Веселин Ханчев “.

Организаторите от клуба, носещ името на инж. Ранчев, чакат към 150 джудисти от Хасково, Панагюрище, Сливен, Бургас и други.

Като треньор по джудо инж. Недьо Ранчев е подготвил над 200 Републикански медалисти, от които 90 младежи със златни медали и един вицешампион от Олимпиадата в Москва. Освен треньор е и арбитър на редица интернационалните и републикански шампионати и шампионати. За спортните си триумфи е награден с орден „ За особени заслуги в спорта ”. От 1972 година е основен експерт към Инспектората по обучение – Стара Загора. Автор е на доста стратегии по разнообразни специалности за СПТУ и техникумите по строителство, на учебник по „ Сградостроителство ” и „ Технология на довършителните работи ”, на „ Сборник от задания за организация на строителното произвеждане ”. Освен клуба по джудо и самбо, на името на инж. Еньо Ранчев е кръстена и Професионалната гимназия по строителство и дървообработване в Стара Загора, на която е бил шеф.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР