17 нови детски градини се строят в момента в София,

...
17 нови детски градини се строят в момента в София,
Коментари Харесай

17 нови детски градини се строят в София

17 нови детски градини се строят сега в София, а други 18 се проектират. Това стана ясно по време на ревизия на общината на разширениeто на Детска градина 88 в квартал " Дружба ".

Миналата година към 10 000 деца останаха без място в яслите и детските градини в София. От общината отхвърлиха да се ангажират с прогноза за тази година, само че специалисти в образованието чакат още веднъж толкоз деца да останат отвън приема.

Най-голям е дефицитът тук-там в яслените групи. При тях съществува и огромен проблем с дефицита на личен състав, защото сега единствено медицински сестри имат право да се грижат за най-малките деца.

От министерството на опазването на здравето разгласиха за публично разискване промени в наредбата, които да разрешат в яслените групи да работят още фелдшери и лекарски асистенти. От Столична община ще упорстват да се даде право и на педагози да се грижат за децата в яслените групи.

След разширението си Детска градина 88 в кв. " Дружба " ще разполага с 4 нови групи - 3 яслени и една градинска, които ще одобряват деца от септември. И управлението на градината обаче се сблъсква с казуса с обезпечаването на фрагменти, които да се грижат за най-малките. За трите нови яслени групи са нужни 6 медицински сестри, а към момента от управлението на детското заведение не са съумели да назначат нито един човек.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР