17 личности от левицата призовават ръководството на БСП незабавно да

...
17 личности от левицата призовават ръководството на БСП незабавно да
Коментари Харесай

17 личности от левицата призовават: БСП незабавно да напусне преговорите за съставяне на нов кабинет

17 персони от левицата приканват управлението на Българска социалистическа партия неотложно да напусне договарянията за сформиране на ново държавно управление с Политическа партия и Демократична България и повече да не влиза в съдружни взаимоотношения с тези обединения. 17-те излязоха със специфична декларация, изпратена до медиите. Нейният фокус е изгонването от страната на съветски дипломати. Според тях това е " крещящо тъпчене на изконния народен интерес на Република България за градивни връзки с Русия в положителни и в сложни времена ".

Министър-председателят Петков се самозабрави, акцентират социалистите във връзка на изгонването на 70 съветски дипломати от страната, обявено нощес от премиера.

" Трогателното прославяне на " забележителните качества " на премиера Петков и безпрекословното прилепване към тандема Политическа партия - Демократична България са цялостна абдикация от битката за различен, избавителен за страната път на развиване - този на обществената, националноотговорна и суверенна българска страна ", се показва още в документа.

" Ако и този път управлението на Българска социалистическа партия остане глухо за нашия апел, въпросът за нова, достоверна българска левица става наложителен ", предизвестяват 17-те.

Ето и подписалите се под декларацията:

Светлана Шаренкова

Юрий Асланов

Георги Пирински

Михаил Миков

Костадин Паскалев

Ваня Добрева

Велислава Дърева

Албена Шавел

Ана Пиринска

Велиана Христова

Георги Божинов

Захари Захариев

Валери Жаблянов

Красимир Карамфилов

Димитър Велков

Калоян Паргов

Весела Лечева

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР