17-годишно момче от английския град Бристъл напълно загуби зрението си,

...
17-годишно момче от английския град Бристъл напълно загуби зрението си,
Коментари Харесай

Момче ослепя след диета от чипс и картофи

17-годишно момче от британския град Бристъл изцяло загуби зрението си, а лекарите упрекнаха за това диетата му. То се е хранело извънредно и единствено с пържени картофи, чипс, бял самун и шунка.

Първите му здравословни проблеми за регистрирани, когато е 14-годишен и стартира да имам проблеми със слуха. След като родители му го водят на проучвания, излиза наяве, че той страда от изострен дефицит на витамини. Д-р Денис Атан от Бристълската очна клиника споделя, че момчето не яде изобщо плодове и зеленчуци.

Острата липса на витамин В12, каквато има момчето, пречи на естественото действие на мозъка, образуването на червени кръвни телца, протеини, хормони и мазнини. Ако не се третира, се стига до остра очна невропатия и прогресивна загуба на зрение.

Три години по-късно младежът още веднъж е в лекарския кабинет - прекъснал е приемането на В12 и страда от загуба на зрение. След прегледа е регистриран публично като изгубил зрението си, което значи, че няма право да кара.

Като причина за ослепяването му още веднъж се показва хранителния му режим. " Той изясни, че има назадничавост към текстурите на избрани храни и не би могъл да ги яде. Чипсът и пържените картофки се оказват единствените храни, които толерира ", изяснява доктор Атан.

Състоянието му е от по-редките хранителни разстройства спрямо анорексия и булимия - назовава се " селективно хранително разстройство ". Засегнатите от него употребяват единствено избрани типове храни. Родителите на момчето настояват, че не са забелязали положението на сина си. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР