17-годишният побойник от Русе, който беше заснет да налага с

...
17-годишният побойник от Русе, който беше заснет да налага с
Коментари Харесай

Побойникът от Русе е задържан за 72 часа, повдигнаха му обвинение

17-годишният хулиган от Русе, който беше сниман да постанова с юмруци и да унижава друго момче, към този момент е арестуван за 72 часа и му е повдигнато обвиняване. Това не е първият случай на експанзия от негова страна. Още две момчета са подали тъжби в полицията. Разпространеният в обществените мрежи клип възмути доста русенци, които нощес се събраха на митинг пред блока му. Наложи се намесата на полицията, с цел да бъде предотвратена ескалация на напрежението.

На нападателния юноша са повдигнати обвинявания за нанасяне на лека телесна щета по хулигански подбуди на един юноша, както и за обир, изнудване и нанасяне на междинна телесна щета на различен юноша.

Иво Бонев допуска, че е пребит поради момиче. В тоалетната на заведение той отнесъл над 20 удара с юмруци. Наред с обидите на фрагментите се вижда по какъв начин нападателят му го унижава и го кара да целува обувките му.

" Нямах си на концепция кой е и се случи по този начин, че ми беше нанесъл побой в главата, ръцете, краката, по цялото ми тяло ", споделя пострадалият Иво Бонев.

Второто момче е нападнато преди дни.

" Всичко стартира с крайник в стомаха, аз бях при започване на подлеза и се пробвах да избягам събори ме на земята, стартира да ме блъска, да ме хвърля. Имам счупено ребро, проблем с ключицата. Не мога да си движа ръката ", споделя младежът.

Случаят не завършва единствено с побоя. Нападателят го принуждава да остави телефона си в заложна къща, а с получените 600 лв. погасил заем. Взима и часовника на пребитото момче.

" Казах на майка ми. Отидохме незабавно до болничното заведение, бяха ми направени фотоси по-късно отидохме в районното да подадем тъжба, тъй като не е обикновено да се правиш на пехливанин на целия град и да останеш безнаказан ", добавя пострадалият.

Майката на нападателя проговори за случилото се само пред Българска национална телевизия.

" Той е срутен, съжалява за случката. Каквото би трябвало по закон, ще си понесе следствията. Осем без 15 пред у дома към този момент беше цялостно с хора. До 11:30, до 12 часа, блъскаха по вратите, заплашваха, че ще го убиват. Псуваха, обиждаха за провокация тъй като го знаят какъв е. Всичко беше направено за. Хвърляха се неща по задната ни тераса, даже имаше човек, който се качи на задната ни тераса. Стъклото ни на хола е счупено. Имаше душевен тормоз. Не извинявам сина си, само че ме е боязън за него, боязън ме е за дребното ми дете, боязън ме е за фамилията ми ", показа тя.

Въпреки, че е малолетен, младежът ще бъде арестуван за 72 часа. Прокуратурата ще изиска непрекъснат арест.

" Считаме, че този случай е извънреден по две аргументи първата е, че са потърпевши към този момент от две лица от действията му, втората е че това не са инцидентни прояви на лицето. Поведението му ескалира и той е причинител на такива прояви още от 20 години. Работили сме по няколко случая по които още веднъж като малолетен е нанесъл побой над други малолетни възпитаници от Русе, обвързван с персонални връзки, с връзки, свързани с девойки. Един от случаите е изпратен на локалната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни. При тях е формирано възпитателно дело, което е завършило с налагане на мярка неодобрение. Очевидно дейностите на локалната комисия не са били задоволителни, с цел да предотвратят ескалирането на държанието му ", съобщи окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

Говорителят на основния прокурор Сийка Милева разяснява случая като следващият образец, че престъпността нараства, институциите вървят след събитията, а напрежението в обществото пораства. Тя съобщи, че прокуратурата няма да прави взаимни отстъпки в търсенето на наказателна отговорност и правдивост.

Заради случая с експанзия в учебното заведение на момчето през днешния ден заседава комисия до предварителна защита на противообществените прояви.

" Надделя въпреки всичко мнението, да бъде осъден с пренасяне в независима форма на образование. Ще бъде изключен от олимпийското звено, защото допреди 2 години той е бил доста добър играч ", сподели ръководителят на комисията по предварителна защита на противообществените прояви към учебното заведение Гергана Неделчева.

Агресивният възпитаник ще бъде изключен и от клуба по кану- каяк.

Автор: Даниела Димитрова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР