17-годишният обвиняем за жестокото убийство в Галиче остава за постоянно

...
17-годишният обвиняем за жестокото убийство в Галиче остава за постоянно
Коментари Харесай

Оставят за постоянно в ареста заподозряния за убийството в Галиче

17-годишният обвинен за жестокото ликвидиране в Галиче остава за непрекъснато в ареста. Това реши Окръжният съд във Враца. В правосъдната зала момчето съобщи, че съжалява за стореното.

Съдът окачестви случая като извънреден поради проявената изключителна свирепост към жертвата и поради публичния интерес към проблема.

Според прокуратурата самопризнанията на обвинения, доказателствата, ДНК експертизите, както и направеният следствен опит потвърждават авторството на действието.

Решението на съда през днешния ден предстои на обжалване в 3-дневен период пред Софийския апелативен съд. Най-вероятно отбраната няма да апелира, защото през днешния ден след съвещанието, след консултация с клиента си юристът съобщи, че най-добре е той да остане в ареста, с цел да не ескалира публичното неодобрение в Галиче.
 Най-вероятно няма да апелират присъдата на заподозряния за убийството в Галиче Най-вероятно няма да апелират присъдата на заподозряния за убийството в Галиче
17-годишният обвинен за жестокото ликвидиране в Галиче остава за непрекъснато в ареста. Това реши Окръжният съд във Враца. В правосъдната зала малолетният...

Пред публицисти 17-годишният обвинен резервира безмълвие. Но пред съда съобщи, че се разкайва и съжалява. По време на съвещанието стана ясно, че момчето е осъждано два пъти. През предишния септември след съглашение с прокуратурата му е наложена условна присъда за нанесена телесна щета. В Галиче към момента се тормозят за дъщерите и внучките си.

Според хората родители постоянно оставят децата си на грижите на баби и дядовци, само че единствено за няколко месеца.

Те описаха, че другар на момчето живее по същия метод като него - без наставнически контрол.

Не го намерихме на посочения адрес, а съгласно локалните е допустимо краткотрайно да е напуснал махалата.

От Агенцията за протекция на детето в Бяла Слатина обявиха за Българска национална телевизия, че през предходната година са реагирали на 5 сигнала за деца, оставени без наставнически контрол.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР