17-годишен шуменец и негов съучастник на 20 г. са задържани

...
17-годишен шуменец и негов съучастник на 20 г. са задържани
Коментари Харесай

17-годишен и авер обраха оборот с оръжие, маски и ръкавици в Шумен

17-годишен шуменец и негов съизвършител на 20 година са арестувани за обир с оръжие в заведение. Те са били с маски и ръкавици по време на закононарушението. Това съобщиха от полицията в града.

Сигнал за случая е признат малко след 03:00 часа на 13 септември в дежурната част на ОДМВР- Шумен. В него се споделя, че незнайни с маски на главите нахлули в заведение в центъра на града, насочили оръжие към чиновник, взели оборота, и се отправили в незнайна посока.

Полицейски екипи и криминалисти пристигнали на място и почнали незабавни дейности за определяне на причинителите на дръзкото посягане. Извършен бил обход в региона, само че възможните причинители не били открити.

Единият насочил револвер към чиновник в заведението, споделил му да не мърда и да съобщи наличния оборот. Другият се преместил зад бар плота, взел парична сума - малко над 1000 лв., след което двамата напуснали заведението.

Сигнал е подаден и в охранителна фирма чрез паник бутон.

Малко след 10:30 часа през вчерашния ден е арестуван 17-годишния локален гражданин, а часове по-късно - 20-годишен шуменец, за който се допуска, че му е съизвършител. Иззети са голям брой следи и материални доказателства. Двамата са разпитани и арестувани за период до 24 часа в полицейското ръководство в Шумен.

20-годишният шуменец не е престъпно проявен, а 17-годишният е държал кокаин през 2021 година. Работата по документиране на закононарушението продължава под управлението на РП-Шумен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР