17-годишен младеж загина в събота след полунощ след опит да

...
17-годишен младеж загина в събота след полунощ след опит да
Коментари Харесай

Психолог обяснява защо се стигна до поредния инцидент заради екстремно селфи

 17-годишен юноша почина в събота след среднощ след опит да си направи селфи от градеж в Приморско. Момчето е паднало от 20 метра височина - в шахтата на асансьора. Било е част от група от 6-ма, които си наели квартира в морското градче за седмична лятна почивка. Към 1 през нощта, след дискотека, двама от тях решили да си създадат фотоси на покрива на изоставения градеж.

Единият от младежите се подхлъзнал и пропада в асансьорна шахта, като се опитал да се задържи за арматурно желязо. Същото се е скъсало и не е могло да издържи тежестта му, изясни за bTV представителят на ОД на Министерство на вътрешните работи Бургас Цветелина Рандева.

Строителството на хотелския комплекс е почнало през 2004 година и е спряно няколко години по-късно, без да е довършено. Сега е благосъстоятелност на банка. Според Общината рисковата постройка е оградена задоволително. От едната страна е самобитна джунгла, въобще достигането до нея е мъчно, в случай че някой не реши в действителност да го направи, сподели по телефона шефът на дирекция " Устройство на територията " към община Приморско Петко Гечев. 

Според локални хора обаче постройката освен че не е обезопасена, само че и достъпът до нея е безпроблемен. Строежът изкушавал по-екстремните
" Виждам постоянно такива неща. Виждал съм примерно на фото ваканцията горе се качват и вършат невероятни снимки. Дори се събличат горе мацки и ги снимат. Явно има притегателна дарба този градеж за селфита ", описа хотелиерът Румен Йоцов.

Според психолога Ваня Чечева до сходни произшествия се стига поради желанието на младежите да се потвърдят пред своите връстници - събитие, което се укрепва от обществените мрежи. Тя поучава родителите да приказват с децата си и да им изясняват какви биха били следствията от сходни действия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР