17-годишата Александра Нинова, която бе блъсната от автобус в столичния

...
17-годишата Александра Нинова, която бе блъсната от автобус в столичния
Коментари Харесай

Почина 17-годишата Александра, блъсната от автобус

17-годишата Александра Нинова, която бе блъсната от рейс в столичния жк " Люлин ", не съумя да се пребори за живота си.

" Лети, детенце ", написа Аделина Банакиева, която оказа помощ за акция за даряване на кръв.

Инцидентът стана на 21 януари в столичния квартал „ Люлин 2 “. Момичето бе откарано в „ Пиргов “ в тежко положение, няколко дни лекарите се бориха за живота ѝ.

През уикеда стотици хора се подредиха на големи опашки, с цел да дарят кръв за интервенция на Александра. Само за 24 часа бе събрано нужното количество кръв.

Уви, това не оказа помощ.

Покрай случая и екипът на болница „ Пирогов “ също насочи признателност към всички кръводарители, които се отзоваха на апела за незабавно кръводаряване.

" Десетки жители благородно откликнаха на потребността от кръв с кръвна група А (резус фактор положителен) и работата на болничното заведение продължава безпроблемно. В момента разполагаме с задоволително количество кръв и кръвни артикули, само че отчитаме и обстоятелството, че потребностите на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ не престават да остават високи ", оповестиха от болничното заведение.

„ Призоваваме жителите да запазят позитивната сила, генерирана в обществото, вследствие на апела за доброволни кръводарители, като не престават да подаряват кръв за потребностите на болница „ Пирогов “ през цялата идна седмица в Националния център по трансфузионна хематология в София. Само по този начин можем да подсигуряваме, че ще бъдат избегнати нови сериозни обстановки, които да постановат отправянето на апели за незабавно кръводаряване ", допълват от лечебното заведение. "

Всички, които желаят да оказват помощ на болничното заведение, могат да дарят кръв в Националния център по трансфузионна хематология (ул. " Братя Миладинови " 112), от понеделник до петък, от 8:00 до 12:00 ч. и от 13:00 до 18:00 ч.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР