17 депутати са наказани с порицание, заради вчерашните батални сцени

...
17 депутати са наказани с порицание, заради вчерашните батални сцени
Коментари Харесай

17 депутати са наказани заради вчерашното меле в парламента

17 депутати са осъдени с неодобрение, поради вчерашните батални подиуми в пленарната зала. Това заяви ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

Петима от порицаните са от " Продължаваме промяната - Демократична България " - Явор Божанков, Константин Бачийски, Манол Пейков, Искрен Митев, Настимир Ананиев.

Останалите дванайсет са от групата на " Възраждане " - Николай Дренчев, Светослав Тодоров, Славчо Крумов, Ангел Георгиев, Златан Златанов, Цончо Ганев, Климент Шопов, Веселин Вешев, Йордан Тодоров, Станислав Стоянов, Виолета Кърпачова, Емил Янков.

" Вие сами бяхте очевидци на тази повсеместност на това нарушение на публичния ред, което най-образно може да се опише с понятието на нашите западни съседи: тепачка.

Давам си ясна сметка, че една част от тях може да са били в обстановката на отбрана, тъй че има опция и това да бъде оспорено ".

Това изясни Желязков. Още през вчерашния ден той сподели, че записите от случилото се ще бъдат прегледани и ще бъдат наложени санкции на провинилите се.

В правилника на Народното събрание има шест типа санкции: увещание, забележка, неодобрение, лишаване на думата, премахване от съвещание, премахване до три съвещания. Порицание се постанова, който даден народен представител нарушава реда на съвещанието или е основал безвластие в залата.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР