166 е броят на одомошените кучета към средата на декември

...
166 е броят на одомошените кучета към средата на декември
Коментари Харесай

Вижте кученцата от пловдивския приют, които чакат своя човек!

166 е броят на одомошените кучета към средата на декември за 2022 година от пловдивския общински приют за безстопанствени животни „ Приятели вечно ”. Това съобщи пред TrafficNews зооинжинер Георги Божев. Само за последните два месеца, осиновените кученца от приюта са 30.
Прочетете още
Наблюдава се спад, защото през миналата 2021 година броят на одомошените четириноги е бил 230. От началото на декември осиновените кученца са общо 8. Капацитетът на приюта е напълнен на 100%, съобщи Божев, като все още има настанени 91 кучета, измежду които и три бебета.

До момента има хванати 357 кучета, като 182 от тях са от прилежащи общини. Няма по какъв начин обаче всички те да бъдат приютени, защото приютът е цялостен, разяснява Божев. Той показа, че сега се строят 15 нови кафези, които ще бъдат по-просторни, светли и уютни.

„ Колкото и да се стараем да осигурим всички нужни условия на кученцата, които са при нас, нищо не може да размени отношението и самостоятелната грижа на осиновителите. Веднъж ме бяха попитали „ Кое е нещото, което ще ви зарадва същински? ”. Моят отговор е „ И последното куче в приюта да бъде одомошено ”, описа Георги Божев.



Общият брой на уловените котки от приюта през годината са общо 621, от които 552 са кастрирани.

„ Няма по какъв начин да кастрираме всички, защото някои от котките, които залавяме са бременни, други пък към този момент са кастрирани и ги пускаме ”, разяснява той.

Съвсем скоро приютът ще си има и личен уебсайт, където ще бъде изнесена подробна информация за всички четириноги, които се намират в него и са подобаващи за одомошаване. Ще бъдат оповестени както фотоси на кученцата, по този начин и техните имена, вид манталитет, размер и възраст.

„ Основната причина, поради която има толкоз доста бездомни животни по улиците е безотговорното отношение на хората към тях. Много от бездомните животни са били домашни такива, развъждат се, а ние изнемогваме с реализирането на грижи и надзор над бездомничетата ”, показа той.

В приюта можете да откриете най-различни породи, всяка от тях неповторима сама по себе си. Някои от кученцата към момента са бебенца, а други са изоставени и се отглеждат до ден сегашен там. Всеки, който има предпочитание да осинови куче или просто да се запознае от близко с някое четириного, може да го направи на обезпечената площадка за игра всеки ден от 09:00 до 15:00 часа през делничните дни, а през уикенда от 09:00 до 14:00.

Ето част от четириногите, които се намират към този миг в пловдивския общински приют за безстопанствени животни „ Приятели вечно ”:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР