16 септември мина, уредбите, червените пътеки и цветята са прибрани

...
16 септември мина, уредбите, червените пътеки и цветята са прибрани
Коментари Харесай

Как да познаем по първия учебен ден добро ли е школото?

16 септември мина, уредбите, алените пътеки и цветята са прибрани дружно с бутафорните ключове на знанието, които алегорично одобряват първолаците. Часовете към този момент не са понижени. Кой каквото има да постне във Facebook, към този момент го е поставил. След празненствата за старта на образователната година ето анализа на един преподавател по история - млад, само че и с 15 година даскалски опит зад тила си.

-----------------------------

Как да разберем по първия образователен ден, че едно учебно заведение е положително?

Много елементарно:

1. На първия образователен ден шефът приказва малко, с грижа за децата и схващане към родителите, без да употребява тъпи клишета. Ако успее да просълзи от трогване някоя и друга майка или още по-добре - баща, е добър в ръководството на непознатите страсти. Което най-вероятно значи, че е добър в основаването на екип. Ако екипът е добър, и учебното заведение е положително.

2. На първия образователен ден " програмата " е обърната към вълнението на децата и насладата на родителите, а не към формалните посетители, протяжните ритуали и изкуствената пищност. Денят е празник, а празникът е ден, в който не би трябвало да има напрежение. (Напрежението нормално идва от невъзможността на шефа да се оправи с динамичността на учителския екип, т.е. виж т. 1.)

3. На първия образователен ден учителите имат въодушевление и това им проличава. Киселяците, които айролват при всеки привет от деца или родители, са такива, тъй като са изморени априорно от живота и от специалността. Сигурно си имат аргументи, само че в случай че доминират в едно учебно заведение, то учебното заведение е кофти. (Ако учителите не са стимулирани, виж т. 1.)

Сега оставям на вас да прецените какво видяхте, когато изпратихте детето си на учебно заведение.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР