16 от най-известните българки се обръщат към своето 16-годишно Аз

...
16 от най-известните българки се обръщат към своето 16-годишно Аз
Коментари Харесай

16 известни жени дават съвети на българските момичета

16 от най-известните българки се обръщат към своето 16-годишно Аз и споделят какво са научили през годините във видео акцията “Когато бях на 16 не знаех,…”. Те се обръщат и към сегашните тийнейджърки и им описват по какъв начин са се чувствали самите те на 16 и ги стимулират да са по-уверени в себе си, да не се поддават на външен напън, да не стопират да учат и да следват фантазиите си. Кампанията е на Loveguide - платформата за здравно и полово обучение в партньорство с Български фонд за дамите.

Заедно, посредством вдъхновяващите истории на обичани актриси, певици, модели и телевизионни водещи, те дават скъпи препоръки и повече убеденост на българските девойки в най-трудната възраст - тийнейджърските години. Сред известните имена, които се включват в самодейността са актрисите Весела Бабинова, Луиза Григорова, Силвия Петкова и Алиса Атанасова. От музикалната сцена вземат участие Прея, Михаела Филева, Мила Михова, Йоко, Петя Алекса, Маги Джанаварова, Нора Караиванова и Рут Колева.

Съвети към младежите дават още синоптичката и модел Нора Шопова, стилната блогърка Ванина Ханджийска, известните в YouTube Теодора Цончева и Християна Пенева от Айде.бг. “Когато си във възрастта сред 14 и 18 години постоянно си комплициран, обезверен и не знаеш по какъв начин да се оправиш с провокациите в тийнейджърските години, а те надалеч не са малко,” споделят Николета Попкостадинова и Надя Здравкова от Loveguide, които организират часове по здравно и полово обучение в страната и се срещат с хиляди младежи от цяла България.

“В тези години не постоянно имаш другари, които да ти дадат скъп съвет, още по-малко го търсиш от родителите и учителите, а имаш толкоз доста въпроси. Тези, на които най-вече вярваш и се възхищаваш са известните лицата, които са постигнали фантазиите си и несъмнено и ти искаш да си като тях. Затова взехме решение да съберем някои от най-популярните измежду българските младежи дами и да ги помолим да споделят какво биха споделили те на своето 16-годишно Аз”, изясняват основателите на акцията “Когато бях на 16 не знаех,…”.

През целия месец март в обществените мрежи и онлайн каналите на Loveguide ще се въртят сниманите видеа с посланията на известните дами, като Надя и Николета се надяват в акцията да се включат и доста други, които също да опишат своята положителна история на днешните младежи. “За първи път вършим сходно нещо, само че в случай че съберем задоволително забавни и вдъхновяващи послания от доста дами, се надяваме акцията “На 16 не знаех, че…” да се трансформира в наша годишна самодейност в т.нар “женски месец”, допълват от Loveguide.

“На 16 нямах визия, че ще сбъдна фантазията си да бъда на сцена,” споделя в акцията певицата Нора Караиванова. “Не бързайте да пораствате, радвайте се на безгрижието да си на 16” е съветът на актрисата Силвия Петкова. “Забавлявайте се, само че постоянно с мярка и без да губите надзор,” споделя на днешните младежи Михаела Филева. “Не е нужно да си най-готиният в учебно заведение,” пък ги успокоява Луиза Григорова, а моделът и синоптик Нора Шопова добавя: “Не се срамувайте, в случай че сте разнообразни.” Маги Джанаварова, рапърката Йоко и певицата Петя Алекса също описват забавни истории за себе си, като всички видеа ще бъдат оповестени в YouTube канала на Loveguide.

В него, всяка седмица младежите от цялата страна гледат ново видео с скъпи препоръки по едни от най-вълнуващите ги тематики в тази възраст. “Тийнейджъри ни пишат всеки ден и ни задават всевъзможни въпроси, свързани с връзки, връзки, секс, какво да вършат или да не вършат с гаджето си, по какъв начин да имат повече убеденост или по какъв начин да се оправят с натиска на връстниците и средата си.

Ще използваме препоръките на лицата, които те толкоз доста харесват, с цел да ги успокоим и вдъхновим да не се опасяват от грешките си, да не търсят непознатото утвърждение и да са спокойни, че раздялата с гаджето не е краят на света, както постоянно им се коства.” споделят Николета и Надя от Loveguide.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР