16-годишно момиче е убито при нападение с нож в дом

...
16-годишно момиче е убито при нападение с нож в дом
Коментари Харесай

Mладеж уби с нож 16-годишно момиче в сиропиталище, още петима са в болница

16-годишно момиче е убито при нахлуване с нож в дом за сираци в полското село Томиславице, Лодзко воеводство.

Местните управляващи оповестяват, че в сиропиталището е нахлул 19-годишен юноша, който е нападнал с хладно оръжие 10 души, заяви полската осведомителна организация ПАП.

В резултат на нападението е убито 16-годишно момиче. Петима души са настанени в болница без заплаха за живота, а на четирима потърпевши е оказана здравна помощ на място.

Нападението е станало нощес към 23:00 часа. Младежът е локален и е арестуван към час след нападението в дома си. Взети са му проби за приложимост на опиати. Не е ясна повода за нападението, препредава OffNews.

Говорител на полицията уточни, че по предварителни данни убитото момиче единствено е пуснало 19-годишния през прозореца на стаята си. Има информация, че двамата са били двойка от известно време. Проверява се версията за зародил спор сред двамата, довел до нападението. 

Предстои да бъдат повдигнати обвинявания за ликвидиране и опит за ликвидиране на младежа, оповестиха от прокуратурата в Полша. 

Министърът на обществената политика Марлена Малаг написа в Twitter, че е обезпечена психическа помощ на чиновниците и живеещите в сиропиталището.

Деца, живеещи в дома, краткотрайно са преместени в други институции.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР