16-годишният Ясен Стойчев и 20-годишният Желязко Данчев, обвинени, че в

...
16-годишният Ясен Стойчев и 20-годишният Желязко Данчев, обвинени, че в
Коментари Харесай

Младежите убили клошаря, след като изпили литър ракия и бира

16-годишният Ясен Стойчев и 20-годишният Желязко Данчев, упрекнати, че в пияно положение са проболи 32 пъти с нож възрастния мъж, бяха докарани в правосъдната зала с белезници. Според прокуратурата няма претекст за закононарушението и то е осъществено за наслаждение. Очаква се младежите да се признаят за отговорни и делото да протече по съкратената процедура, с което присъдите им ще бъдат понижени.

"Разбираш ли в този момент какво се случва тук, какво вършим? ", попита арбитър Георги Пепеляшев по-малкото момче, което несигурно отговори с "Да ", съобщи Дарик радио.

Магистратът продължи:

„ Кажете на околните да му донесат някакви обувки в ареста. Не може по този начин с чехли да бъде. С тези чехли ли си в пандиза?! “.

Оказа се, че обувките на момчето били взети за правенето на ДНК експертиза по случая.

Прокуратурата желаеха непрекъснат арест и за двамата. Според прокурор Красимира Кателиева, те са умъртвили Пуров с особена свирепост.

„ Предвид претекста или това, че в тази ситуация е осъществено ликвидиране за развлечение, излиза наяве, че се касае за човешки същества без развита ценностна система. Тези момчета нямат задръжки, имат неуважително отношение към човешката персона и телесната цялост “, съобщи тя в правосъдната зала.

„ Не беше изцяло съответен, когато разговаряхме. Все още беше под влияние на алкохола. Произхода на двамата обвинени е от такава каста на обществото, че е мъчно и майката да даде каквото й да е пояснение за това. Жената е клошарка”, сподели юристът на Ясен – Георги Габровски.

Според него момчетата са изпили по най-малко литър ракия преди да правят закононарушението. По-рано консумирали и бира. Адвокатът счита, че момчетата са познавали Пуров и са отишли при него, с цел да му желаят 2 литра вино. Към този миг обаче не е ясно дали отвод от страна на възрастния човек е повода за зверското закононарушение.

Ако бъдат приети за отговорни, двамата могат да получат обща присъда от до 30 години затвор.

Съседи на убития: Отиде си от беднотия

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР