16-годишната Татяна Иванова от Добрич взе участие в Advanced Space

...
16-годишната Татяна Иванова от Добрич взе участие в Advanced Space
Коментари Харесай

16-годишно момиче от Добрич с шанс да е първата българска космонавтка

16-годишната Татяна Иванова от Добрич взе присъединяване в Advanced Space Academy към Космическия лагер на NASA в Хънтсвил, Алабама. Това е първият образователен галактически лагер в света. След него се подрежда Space Camp Turkey в Измир, който младата госпожица посети предходната година и се завърна с орден за водачество, оповестява bgonair.bg.

Татяна Иванова, дружно с нейния тим, са взели участие в три задачи като последната е била до Марс и е траяла 3 часа.

Отборът на Татяна "Team Isidis " се е преборил за купата на командирите, а тя е била удостоена с премията "Крилата на академията ", която се връчва единствено на най-изявилите се лагерници.

Татяна има няколко тетрадки със стъпки, през които би трябвало да премине, с цел да реализира фантазията си.

Една от задачите на 16-годишното момиче от Добрич е да лети до Марс през 2033 година.

Участието ѝ в Space Camp в Турция и Съединени американски щати е потвърдило, че българите има какво да дадат за галактическото развиване на света. По време на галактическата си седмица в Алабама Татяна още веднъж минава през редица тествания и нови познания.

За да стигне до обучителния център по модел на НАСА тя търси и получава помощ от десетки положителни хора. В Съединени американски щати пък не били чували за страната ни, само че Татяна от Добрич им разказала.

Заедно с другите деца от Центъра за творечско образование, Татяна възнамерява среща с държавните мъже, с цел да ги убеди, че страната ни би трябвало да бъде част от Европейската галактическа организация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР