16-годишната Лиза Николаева Колев, която е от български произход, спечели

...
16-годишната Лиза Николаева Колев, която е от български произход, спечели
Коментари Харесай

16-годишна българка спечели две отличия в един ден по Жиу-Жицу

16-годишната Лиза Николаева Колев, която е от български генезис, завоюва две оценки в един ден на състезание в Амстердам, похвали се гордият дядо Константин Колев.

Младата дама живее в Белгия и се състезава за кралството. На 18 март 2017 година е станала международен първенец по Жиу-Жицу в категория до 63 кг. в Атина. Месеци по-късно - на 28 октомври 2017 година, в Букурещ е завоювала купата европейски първенец JJIF.

Година по-късно, на 10 ноември 2018 година, Лиза Колев взе две оценки за един ден на конкуренцията в Амстердам. Едното отличие е поясът на NAGA ( Norht American GI Association). Това е отворено състезание и в него може да взе участие всеки, даже от улицата, споделя Константин Колев.

За поясът на NAGA се бият с Джи или с кимоно. Втората част е без кимоно или без Джи, което се вижда от фотосите. Лиза Колев и на двете елементи печели първо място. Понеже съвсем никой не е печелил двата багра в един ден, по правилник не може да се дадат два пояса, на Лиза Колев е присъден златен орден.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР